Skocz do zawartości

fako3

Użytkownicy
  • Postów

    16
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia fako3

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. fako3

    Wyroby świąteczne

    Ja już kiełbaske na święta zrobiłem ale było tylu chętnych że muszę produkcję znowu rozpocząć
  2. fako3

    moja kiełbasa

    Witam !!!! akurat jest to moje zdanie i mi ona pasuje wcześniej miałem elektryczną ale myślę że ona częściowo mieli farsz oraz hałasuje
  3. fako3

    moja kiełbasa

    Witaj! właśnie takiej używam i u mnie sprawdza się super wcześniej używałem maszynki elektrycznej ale hałas i powoli szło a teraz szybko i cicho polecam!!!!!!
  4. fako3

    moja kiełbasa

    hehehehehe fajne hasło podoba mi się a tak po za tym dzięki serdeczne za opinie Pozdro wszystkim
  5. fako3

    oscypek mój pierwsz

    Dziś chciałem zrobić mojej żonie bieluch ( to ten który mi nie wyszedł jako oscypek za pierwszym razem)i miałem jeszcze mleko od prosto krowy z targu które stało sobie na balkonie Mleczko częściowo zamarzło więc wlałem do gara a lód został no i standard temperaturka podpuszczka nagle w 30 sekundach mleko zrobiło się ciągliwe i po odciśnięciu uformowaniu wyszedł następny oscypek mam pytanko ???? może właśnie tak trzeba robić ????zamrozić częściowo mleko zeby woda została a potem ciach babke w piach i oscypek gotowy
  6. fako3

    oscypek mój pierwsz

    ja też w sobotę wędziłem oscypki ale do zdjęć już nie ma i jak ci wyszy podziel się z jakiego mleka ico dodawałeś???
  7. fako3

    oscypek mój pierwsz

    witaj !!!!!!!!!! w moim przypadku myślę że to fart ale jak zrobię następne to już będę wiedział co i jak Pozdro
  8. fako3

    moja kiełbasa

    to moja żonka pomagała ale do czasu jak mi farsz zaczął znikać hihihihihihi
  9. fako3

    moja kiełbasa

    hehehe ja tam byłem kierownikiem z powodu przecięcia paluch dzień wcześniej
  10. fako3

    oscypek mój pierwsz

    Mój pierwszy zacząłem robić z mleka 3,2% i kicha ale podobno bieluch wyszedł super do naleśników potem udałem się na targ i tam mleczko od krowy a efekt sami widzicie no i smakowo super
  11. fako3

    moja kiełbasa

    witam kiełbasę robiłem wg przepisu Dziadka i podobno jest super Syn mielił i wyrabiał a resztę pomagała córka i żona ale tą ostatnią musiałem przegonić bo podjadała farsz hehehehe http://images24.fotosik.pl/119/a2033123ba334ae0med.jpg http://images30.fotosik.pl/119/14071edda44ff083med.jpg http://images33.fotosik.pl/63/1770c723ce5fd0a8med.jpg http://images30.fotosik.pl/119/ada6d8b5d59432c5med.jpg http://images34.fotosik.pl/63/3a264fd83fd69135m.jpg http://images30.fotosik.pl/119/bac5395d651eebc2m.jpg http://images26.fotosik.pl/119/918748f7bc591881m.jpg
  12. fako3

    Co gdzie kupić??

    w Dąbrowie Górniczej - Antoniów akcesoria do wyrobu wędlin można kupić Solanki jelita osłonki Byłem widziałem kupiłem
  13. fako3

    Grzybobranie

    Piękne foto i grzybek gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  14. witaj zapeklowałem mięso zakupione i temperatura jest około 2 stopnie cały czas kontroluję solankę czy nie jest mętna ale jest oki tylko czy taka długość peklowania nie zaważy na jakości????
  15. witam czy jeżeli czas peklowanie mięsa na kiełbase wydłuży mi się do 5-6 dni to będzie nadal dobre???? Proszę o info i pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.