Skocz do zawartości

efcia

Użytkownicy
  • Postów

    25
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Radomsko

Osiągnięcia efcia

Poszukiwacz

Poszukiwacz (4/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Tomuś :!: Kręcić będziemy razem,a Fentelkowe wędzonki mi się jeszcze nie przejadły, bo naprawdę robi przepyszne :tongue: A te wędzone kukuryki,karpiki,pstrągi na haczykach,to dopiero jest odlot,aż mnie podniebienie swędzi na samą myśl. :grin: Pozdrawiam :!:
  2. Tak rozumiem,tylko chodzi o to ,żeby nie zrobić za tłustej,albo za chudej. czy dajesz samą wieprzowinę :question: Ile czego :question: Przez jakie sitko przepuszczasz :question:
  3. Zakupiliśmy nową nadziewarkę,to i super przepis by sie przydał :lol: Pozdrawiam :wink:
  4. Jasiu :question: A masz super przepis na tą białą :question: Może byś Efci przesłał :rolleyes: Dziękuję z góry :lol: [ Komentarz dodany przez: abratek: Pon Cze 02, 2008 5:40 pm ] w poście: /viewtopic.php?p=41866#41866 Jasiu podaje: mniej więcej to taki mam skład: na 10 kg 7 kg łopatki wieprzowej 3kg podgardla 20g soli na kg farszu 1g pieprzu na kg farszu 1g majeranku na kg farszu 0,5l wody
  5. efcia

    Peklowanie

    Karpik :!: Mój Fentelek dość często wędzi kurczaki, a przede wszystkim udka. Są moczone w solance przez 24h.Przed wędzeniem są parzone,ale krótko,musiałbyś podpytać Fentelka. Naprawdę są rewelacyjne.Mięsko jest mięciutkie,delikatne,no i oczywiście sam proces wędzenia nadaje godny smak dla naszego podniebienia. Polecam :grin:
  6. efcia

    Przywitanie

    Powitanko dla Zbynka :!: Witaj w gronie zadymiaczy :grin: Ja też od niedawna jestem na forum.Możesz tu znależć nie tylko wspaniałe przepisy, ale również poznać wspaniałych ludzi,którzy mogą Ci pomóc z rozwiązaniu każdego problemu kulinarnego i technicznego.Są to naprawdę wspaniali fachowcy w każdej dziedzinie. Osobiście mogę to stwierdzić,gdyż byłam już na kilku zlotach.Atmosfera jest wspaniała, każdy nabiera nowych doświadczeń ,a przede wszystkim ocenisz dalej sam........ :grin: Pozdrawiam :!:
  7. efcia

    A ser???

    Johny! Tylko nie mów, że Ci ciężko, albo boli
  8. efcia

    ... po wodzie

    Jakiego czerwca :question: Słyszałam,że sierpień , wrzesień :!: Coś chyba za dużo tych wyjazdów planujesz :question:
  9. efcia

    Zapal świecę

    Dziś właśnie mija rok, od śmierci jedynej córeczki ChefaPaula,Agusi. Swieć Panie nad Jej duszą... Wyrazy współczucia dla całej rodziny. Efcia i Witek
  10. I za to Was lubię :grin: Tak trzymać :!: ...wędzić,parzyć,posmakować,a na koniec pożartować :grin: ...robić szynki i kiełbachy i mieć ubaw aż po pachy :lol:
  11. Przepraszam zapomniałam wstawić cyferki. :blush: Wybaczcie,ale jestem początkująca i mam trochę kłopotu z pisaniem i obsługą komputera .I wcale się tego nie wstydzę :grin: Lubię Was wszystkich i dalej będę z Wami i z waszymi wyrobami.
  12. BonAir dziękuję za odpowiedż .Być może tak jest jak mówisz. Ja od prawie roku nie kupuję wędlin w sklepie bo mój Fentelek sam robi i wędzi. Wszyscy się zajadamy tymi wędlinkami.Właśnie Wiciu poszedł robić oscypki. Ja niedługo spróbuję zrobić roladę serową wg. Twojego przepisu. Wygląda bardzo apetycznie. Pozdrawiam :lol:
  13. Czy dodanie dużej ilości ostrych przypraw nie powoduje pieczenie języka :question: Jak to odróżnić :question: Czy rzeczywiście po dodaniu dużej zawartości środków ,jakby to nazwać z niższej półki, p owoduje charakterystyczny posmak :question:
  14. Bardzo jestem ciekawa czy ta firma pojawiła się w naszych sklepach :???: Specjalnie zwrócę na to uwagę . Po przeczytaniu linka brzmi to dość obiecująco, choć wątpię w ich domowe sposoby. Nie ma to jak samemu sobie świnkę przerobić ,uwędzić itp..... To dopiero jazda :!: :lol:
  15. efcia

    Dowcipy

    Czy garbatemu można powiedzieć komplement :question: Ależ oczywiście. :wink: ..Ale z pana równy gość :grin:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.