Skocz do zawartości

please

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    rybnik
  • Zainteresowania
    wszelkie

Osiągnięcia please

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. witam ponownie!!! boczek po wyjęciu z solanki ociekł wytarłem do sucha następnie włożyłem do rozgrzanego wędzarnika (suszyłem go) pozostawiłem otwarte dzwiczki tak aby podsuszyć (drzwi z wędzarnika a nie z paleniska które jest oddzielnie połączone rurą 1,5m. o przekroju 155mm). Nie przykladałem do pieca aż przygasło. opalałem suchym drewnem olchą. nie mam pojęcia czemu to się okopciło na czarno będę próbował dalej może macie jakiś przepis na kiełbaski -różnego rodzaju lub szynkę to prześlijcie będę wdzięczny interesuje mnie również ilość przypraw (średnia) na kg. miesa np. soli pieprzu itd. dzieki pozdrawiam. :rolleyes: :rolleyes:
  2. cześć mam problem z wędzarnikiem nowo wybudowanym. Przepalalem go okolo 4 godzin, aby wysuszyc i na koniec wrzucilem 2 kawalki boczku, ktory wczesniej byl w solance. Boczek byl w smaku dobry, tylko okopcony na czarno ( juz po wedzeniu), nie wiem, co jest tego powodem, prosilbym o rady Pozdrawiam i z gory dziekuje
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.