Pisząc w poprzednim poście, że "grzałka z fotki jest OK" - miałem na myśli fotkę, do której podany jest link. Czyli chodzi o grzałkę metalową. O tej ceramicznej już zapomniałem. Regulator z elektrycznego grilla jest umieszczony przy grzałce i reguluje temp grzałki. Trzeba samemu obadać jak nastawić, żeby uzyskać wybraną temp wędzenia, zrobić tabelkę itp. Zmiana warunków już daje odstępstwo od tabeli i licho wie jaka będzie tak na prawdę temp wędzenia. W wędzarce czujnik powinien być umieszczony w pobliżu wyrobów. Ja mam zastosowany termostat: http://allegro.pl/termostat-regulator-temperatury-z-sonda-0-90c-i2938667579.html Ta firma ma jeszcze drugi - do 120*C, http://allegro.pl/termostat-do-wentylator-turbina-kominkowa-kominek-i2949021190.html Wybrałem ten do 90*, bo uznałem, że będzie dokładniejszy przez to, że zakres mniejszy.