Skocz do zawartości

Citizen Kane

Użytkownicy
  • Postów

    8
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Mazury

Osiągnięcia Citizen Kane

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Mi natomiast i owszem. Miałem kiedyś taki przepis, woda-ocet w stosunku 2-1. Aby zabić kwaśny smak wymagane było dodanie dużej ilości cukru. Ogórki były bardzo smaczne, jednak te marszczenie nie dawało mi spokoju.
  2. Zgadzam się, zalewa to rzecz gustu, ale doświadczalnie stwierdziłem, że zbyt duży dodatek w/w składników wydatnie przyczynia się do marszczenia się ogórków w słoikach. Gdzieś wyczytałem, że nie powinno się przekraczać ~50g soli i cukru na litr zalewy.
  3. Witam Widzę, że w wątku przeważają ogórki kiszone... Ja z nieco innej beczki :wink: :-) Chciałem zapytać jak robicie klasyczne konserwowe (zwane przez niektórych korniszonami). Szczególnie chodzi mi o zawartość cukru i soli na w zalewie.
  4. Nie było moim zamiarem tłumaczenie, starałem się tylko przybliżyć naturę problemu. Przeczytałem te kilkanaście postów jeszcze raz... i bez obrazy oczywiście, ale jak się nie wie jak sprawdzić temperaturę procesora, to lepiej jednak skonsultować problem z lokalnym magikiem od pecetów, ew. powierzyć sprzęt serwisowi. Natura tego typu zjawisk jest wieloraka więc trudno wskazać bezpośrednią przyczynę.
  5. A automatyczny reset po zawiasie masz uaktywniony? Bo AFAIK ta opcja jest w windzie defaultowa, a wtedy blue screena nie ma. Niebieski ekran z kodem błędu może być jakąś wskazówką przyczyny problemu.
  6. Citizen Kane

    Grzybobranie

    Aby wątek był jednak 'topic', to jeszcze mała przechwałka z mojej strony. Tak wyglądał pamiętny, przynajmniej w moim regionie, rok grzybowy 2006. http://images38.fotosik.pl/19/af93dd300e68d76dmed.jpg
  7. Citizen Kane

    Grzybobranie

    Witam Brać forumową swoim pierwszym postem. To zdecydowanie nie opieńki, więc jako ostrożność proponuję zostawiać takie grzyby. Przykład modelowych opieńków na fotkach poniżej: http://images45.fotosik.pl/18/0fe933275fffded9med.jpg http://images31.fotosik.pl/378/057258f77ed47d96med.jpg Pozdrawiam Citizen Kane
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.