Skocz do zawartości

moletto

Użytkownicy
  • Postów

    38
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    podkarpacie

Osiągnięcia moletto

Poszukiwacz

Poszukiwacz (4/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. A ja poszukuje instrukcji obsługi po polsku do maszynki do pieczenia chleba BACKMEISTER model 8641 jakby mógł ktoś pomóc to dziękuję.
  2. Kiełbasę sparzyłem jest spoko, tylko trochę twardawa, ale ja nie jestem wymagający można spokojnie zjeść.
  3. Bzdet nie. Przepis pochodzi z książki z 1960 roku. Dziękuje za pomoc Proszę o przeniesienie tematu do kosza.
  4. Żeby pozbyć się kłopotu postanowiłem sparzyć , bedzie ok?
  5. 8,5 kg. łopatka, 1.5 podgardle, 13 dkg peklosól , 3 ząbki czosnku pieprz i ziele do smaku 1/3 mięsa mielona na sitku 3mm reszta krajanka w drobna kostkę Mięso mieszane i posolone odstawiam na 12h. Następnie zioła i czosnek i w jelita oczywiście wyrobione,obsuszanie 2 dni - kiełbasa wisiała w zimnym garażu i wędzenie w chłodnym dymie przez 5 dni po 2 godzinki, ja wędziłem w zimnym - dym tylko z dymogeneratora.
  6. Witam. Nie dało mi i przekroiłem, fakt jest surowa w środku.Jak to podsuszyć żebym się nie otruł zjadając,bo w przepisie jest że tak wędzona to na dłuższe przechowywanie.Ale nie jest napisane jak przechowywać.To mój pierwszy taki wyrób i nie wiem jak dalej postępować. Dziękuję za odpowiedzi.
  7. No to mam problem,może mi coś poradzisz co z tym fantem zrobić.
  8. Witam. Znalazłem stary przepis na kiełbasę wędzoną na zimno, wędziłem 2 godz.dziennie przez 5 dni wyszła w kolorku ładnym ale jakaś taka miękka w dotyku czy taka ma być?Kiełabasa wędzona tylko dymem z dymogeneratora.
  9. Maxell- dziekuję. Na pewno się przyda. Może ktoś z forumowiczów bawił się w budowę takiej kuchni, chętnie przyjmę wszelkie porady.
  10. Dzięki. Ale mnie bardziej potrzeba konkretów technicznych budowy takiego trzonu, gdyż mam zamiar wybudować taką kuchnię,i czasem z niej skorzystać.
  11. Witam. Szukam wszelkich informacji, planów, schematów budowy kuchni wraz z piecem chlebowym,Jeżeli ktoś może pomóc, to proszę,za co z góry dziękuję.
  12. moletto

    Nadziewarka-zakup

    jan58. Ja robię podobne ilości jak i TY ,i też miałem dylemat w wyborze.Wybrałem ROYAL 5 i nie żałuję,według mnie jest super, spokojnie wystarcza na takie ilości nie za mała nie za duża.
  13. NIGDY !! nie kupujcie łuparki świdrowej bez klina zabezpieczającego.Jak widzę taką łuparkę to mnie ciarki przechodzą.kiedyś taką zbudowałem i świder obrócił mi klocek i przytrzasnął dłoń,na szczęście kości zostały całe. Siła tego świdra była tak duża ,że wrzeciono razem z tym świdrem zerwało gwint z nakrętek 12 i podniosło się kilka centymetrów do góry. Sprzedałem to ustrojstwo i obchodzę taką maszynę z daleka.
  14. Witam. A ile czasu potrzebowałeś aby, zmielić taką ilość mięsa?
  15. moletto

    Wybór nadziewarki.

    Witam. Przedwczoraj zamówiona ,wczoraj przyszła a dzisiaj już kiełbaska zrobiona i się wędzi.Nadziewarka warta swojej ceny,nadziewanie nią to poemat.Dobrze zrobiłem zamawiając 5 litrową - dla mnie w sam raz. Pozdrawiam.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.