Skocz do zawartości

tomcatek

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Błonie

Osiągnięcia tomcatek

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. To fajnie Będę wędził ze skórką Za dwa tygodnie wyjmuje do obcieknięcia
  2. A jeszcze mam pomocnicze pytanie. Bo tesciu mi pokroił te szynki ze skórą. I pekluje je razem ze skóra. Czy muszę coś dodatkowego zrobić przy peklowaniu ? A co przy wędzeniu ? Wędzić ze skóra ? czy Bez ?
  3. Ok. Narazie jasne Dzieki za rady. Zatem bede monitorował stan solanki raz dziennie.
  4. Czyli nic nie zmieniać ? Ani temperatury ani solanki dopóki solanka bedzie sie psuła. ? Oznaki psucia się solanki.... to jak zacznie śmierdzieć i być taka ciągnąca ?
  5. Witam Wczoraj zapeklowałem 4 szynki łącznie w sumie 7,5kg. Według tabeli na 14dni do peklowanie użyłem 3l wody i 300g peklosoli. Szynki o masie średnio 1,8kg naszprycowałem wywarem około 120ml, Wędzonki trzymam w tem. 7C. tzn ..woda z peklosola ma taka temp. Czyli wychodzi ze szynki mam wyjąć 15stego i uwędzić 16stego. Co mam zrobić by ten proces wydłużyć o 4 dni. Czyli w piątek 19stego wyjąć a 20 uwędzić ? Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.