Skocz do zawartości

Bodzio

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Klikuszowa

Osiągnięcia Bodzio

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam, postanowiliśmy z kolegą spróbować zrobić własne szyneczki na święta Używamy jednego z przepisów ze stronki www.wedlinydomowe.pl. (używamy peklosoli) Planujemy peklować 6-7dni. Pojawiły się jednak pewne pytanie. Zrezygnowalismy z nastrzykiwania szynek. W jednym z przepisów znaleźliśmy informację że w takim przypadku trzeba pare razy obrócić szyneczki w garnku i ponakłuwać aby solanka łatwiej wniknęła do środka szynki. I tu właśnie pojawiają się pytania: Czym nakłuwać? Jak głęboko i jak gęsto mamy nakłuwać mięso? Mamy pewne obawy, ze przy zbyt gęstym nakłuwaniu mięso się rozpadnie. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich zadymiaczy!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.