Skocz do zawartości

lepki

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Warszawa

Osiągnięcia lepki

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. lepki

    Parzenie szynki

    Jestem początkującym zadymiaczem. Mam za sobą dopiero trzy wędzenia. Każde wędzenie trwało ok. 8 godzin. Wszystkie wędzonki były dopiekane w końcowej fazie w wędzarni, nie były parzone. Jestem zadowolony z efektu końcowego. Wędzonki wyszły smaczne, w środku nie były surowe, ich soczystość była zadowalająca. Nurtuje mnie nadal kwestia parzenia. Rozumiem, że jest to forma pasteryzacji. Czy dzięki parzeniu: 1. Możemy krócej wędzić ? 2. Zmienia się struktura wędzonki na bardziej/mniej kruchą ? 3. Nadaje się wędzokom większą soczystość ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.