Skocz do zawartości

jarecki_s

Użytkownicy
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    New York

Osiągnięcia jarecki_s

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. No musze sie Wam pochwalić moim pierwszym wyrobem z "szynkowaru". Był to schab, i nawet nie przypuszczalem ze jedzenie moze w takim tępie znikać. http://img25.imageshack.us/img25/5691/p1060112.jpg parzyłem w temp. 75-77 st C 2,5h bo gdzieś taki czas znalazłem wydaje mi sie troszeczke za dlugo. dodam ze mieso mialo mase ok 1,3 kg. A tak w ogóle to jaki czas powinno sie parzyć? Można jakos okreslic czas pazenia na kilogram wsadu??
  2. Dzięki wszystkim za komentarze. Puszka jest zrobiona z grubszej blachy, niema mowy o odkształceniach Szukałem ale nie mam koncepcji gdzie ją kupić, mieszkam w Nowym Yorku i pewnie maja gdzieś takie w sprzedaży, tylko nie wiem gdzie, zobaczymy jak będzie wychodzić mój pierwszy wyrób, jak beda duze problemy, bede szukal na gwałt innej puszki. Gdzieś czytałem że duze praski wcale nie miały sprężyn, ze sprężyny zostały dodane podczas miniaturyzacji na potrzeby domowe. niech sie może wypowiedzą inni czy sprężyna jest konieczna, ale wydaje mi sie ze moim dociskiem mogę dość sporo docisnąć wsad.
  3. Po długich poszukiwaniach poddałem sie i stwierdziłem ze nie bede miał kupionego szynkowaru, bo w USA cos takiego porostu chyba jest nieosiągalne do kupienia. Dzisiaj bez koncepcji jak go wykonać pojechałem do Home Depot (cos w rodzaju Castorama) szukać materiałów na szynkowar. Szukałem jak najtańszego rozwiązania i po kilku zmianach koncepcji wymyśliłem szynkowar w którym moge regulować płynnie sile nacisku. Poniżej przedstawię opis jak go wykonałem. Gotowy wyglądał tak: http://img31.imageshack.us/img31/6048/p1060107.jpg 1. To było mi potrzebne do zrobienia mojego szynkowaru http://img197.imageshack.us/img197/3601/p1060089.jpg Płaskowniczki są ze stali nierdzewnej i mialy nawiercone otwory, a łańcuszek był sprzedawany na metry, pistolet najtańszy metalowy. Najpierw zabrałem sie za odcięcie niepotrzebnej części pistoletu http://img44.imageshack.us/img44/1590/p1060097.jpg http://img44.imageshack.us/img44/7154/p1060098.jpg W pistolecie były dziury ktore wykorzystałem do zaczepienia łańcuszków http://img188.imageshack.us/img188/301/p1060099.jpg Łańcuszki przyciąłem na odpowiednią długość i delikatnie rozszerzyłem na końcach robiąc haczyki, http://img198.imageshack.us/img198/1130/p1060103.jpg Po zamontowaniu łańcuszków wyglądało to tak http://img196.imageshack.us/img196/1654/p1060104.jpg Płaskowniczki ułożyłem na krzyż i przymocowałem do nich łańcuszki za pomocą drucików. http://img198.imageshack.us/img198/4233/p1060105p.jpg A oto zdjęcie gotowego szynkowaru. http://img198.imageshack.us/img198/1263/p1060106y.jpg Od góry dociska wsad cześć puszki, która pozostała po otwarciu jej. Ja daje dwa takie krążki, ponieważ są trochę cienkie. Zastanawia mnie czy falistość puszki nie bedzie przeszkadzała w wyjmowaniu szyneczki. Ale to sie okaże po pierwszej próbie mojego wynalazku.
  4. mysle ze jestem wstanie zrobic cos takiego niewielkim kosztem. Albo pomysle moze wysylka tego z polski do usa wcale tak drogo niewyjdzie
  5. widze ze a oceanem bedzie ciezko to kupic. strona ktora podal kolega abratek jes z uk. Patrzylem na ebay to amerykanie sie ograniczyli do praski do hamburgerow. chyba pozostaje mi zrobic samemu, bo niewidze innego wyjscia
  6. JA myslalem ze szynkowar to jest takie urzadzenie ktore dociska zawartosc sprezyna i pozwala na parzenie(niewiem czy wlasciwie to nazwalem) wedliny i wyglada mniejwiecej takszynkowar , a All American pressure cookers z tego co widze dziala na innej zasadzie, niema docisku i obawiam sie ze sluzy do czegos innego.
  7. a ja mam takie pytanie. Gdzie moge w usa kupic szynkowar albo pod jaka nazwa go znajde?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.