Skocz do zawartości

Dominik D

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Kontakt

  • strona WWW
    http://www.anatolianpolska.pl

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Borki

Osiągnięcia Dominik D

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Czy dobrze rozumiem, iz mokre drewno mogło spowodowac nadmierne przewedzenie.
  2. Ta akacja byla pocieta na odcinki okolo 30 cm długosci i obwodzie jakieś 15-20 cm Leżala jakieś dwa lata w nieprzewietrzanej piwniczce moze poprostu jest za mokra. Mieso w smaku jest bardzo dobre tylko to przewedzenie za bardzo czuc
  3. Witam Jak tylko się nauczę to zaraz umieszczę foty pewnie jeszcze dzisiaj. Może jest trochę ciemnawa ale chodzi mi o smak i zapach.Poprostu aż za bardzo jest uwędzone.Więc co by bylo gdybym wedził np. 5 dni [ Dodano: Pią Wrz 25, 2009 15:04 ] Wędziłem dwa dni po 6-7 godzin dziennie w zimnym dymie ok 20-25 stopni.
  4. Witam Oto co wyszło z mojego wedzenia. Smak ok ale jak dla mnie troche słone,a moczyłem po dwie godziny na każdy dzień peklowania. Mam pytanie: Mimo, że obsuszałem dwa dni oczywiście nie w lodówce to w trakcie wedzenia pojawiły się kropelki rosy na mięsie. Czy to normalne ? Może to problem wedzarni ,która jeszcze całkiem nie wyschła po murowaniu.Wędzilem zimnym dymem 20-25 stopni.I jeszcze jedno pytanie: Mięso jest bardzo mocno uwedzone może za bardzo starałem się aby dym był gesty.Wedzilem akacją Proszę o odpowiedz.
  5. Witam wszystkich Zadymiaczy Od jakiegoś czasu aktywnie czytuję wasze forum i powiem,że nawet udało mi się wybudować swoją wędzarnię na podstawie projekty Janusza Q wprowadziłem jednak parę modernizacji i chyba wyszło na dobre. W tym tygodniu będę wędził swój pierwszy schinkenspeck. Wykonany na podstawie waszych doświadczeń. Parę kawałeczków mięsa po peklowaniu i osuszeniu naszpikowałem pociętym w paski czosnkiem i do lodówki na kilka dni dojrzewania. Zobaczymy co wyjdzie Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.