Skocz do zawartości

Henrykos62

Użytkownicy
  • Postów

    215
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Świętokrzyskie

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Henrykos62

Stały uczestnik

Stały uczestnik (8/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Henrykos62

    Zapal świecę

    Dziś przeżywszy 80 lat, 60 lat w szczęśliwym związku małżeńskim odeszła moja Mama.Niech spoczywa w pokoju.
  2. Oj chyba nie. Żeby krytykować należy najpierw postawić prawidłową djagnozę :lol:
  3. Nigdy nie robiłem metki i nie jadłem Wiec jeśli mówisz że smaczna to spróbuję. To może i ja będę zaskoczony
  4. Trochę krakowskiej i ścinkowej http://images40.fotosik.pl/1942/321c79d25b1a2a2bmed.jpg http://images48.fotosik.pl/591/d4252d983ecbea56med.jpg http://images34.fotosik.pl/554/d4ab2c109e39c23amed.jpg
  5. Właściwie to sam nie wiem po co to robię.wcześniej nie wiązałem. Tym razem samą olchą,Do wędzenia używam olchy i dębu innego po prostu nie mam
  6. Tak ale już mi się marzy szynka z tłuszczykiem a nawet zrobię ze skórą.Piotrze to wszystko przez te kobiety w domu tylko myślą o ........ anie o tym co dobre,Następnym razem jak mi powiedzą ze chcą polędwice to zrobię taką ala krotoszyńska ze słoniną i skórą. :grin: :grin: :grin:
  7. Zima więc na warzywach człek nie pociągnie :grin: :grin: :grin: Wczorajsze wędzenie polędwic http://images48.fotosik.pl/590/befa6693c8babee3med.jpg http://images33.fotosik.pl/558/0267ce507fd4f8eamed.jpg http://images42.fotosik.pl/762/d36e8c74f9ff8df3med.jpg http://images45.fotosik.pl/1715/7e448e379ff5344amed.jpg http://images34.fotosik.pl/553/7a9e77d70045d229m.jpg http://images41.fotosik.pl/1937/d39be9eef041ea27m.jpg http://images49.fotosik.pl/1794/f04940c20996c4b7m.jpg http://images38.fotosik.pl/1941/b12568b4e9953c9fm.jpg http://images34.fotosik.pl/553/405ac57ce5f459a0m.jpg http://images40.fotosik.pl/1942/bbfa2ede1668ec25m.jpg
  8. Henrykos62

    Mięso Mangalicy

    Kolego baraki tym razem to Ty zapędziłeś się trochę w 'kozi róg"i lekko się zamotałeś.Podawanie jakichś informacji naprędce szukanych w sieci świadczy o braku twojej wiedzy na temat konkretnie tej rasy. Takie informacje też umiemy poszukać w necie. Myślę że słowo przepraszam skierowane do kolegi niedobry78 było by na miejscu,Pytałem i ja kolegi który był na Węgrze i jego odp. na temat mangalicy nie była tak jednoznaczna jak twoja.
  9. Ja mam sosnową od kilkunastu lat Zrobił mi ją mój tato i nic się nie dzieje
  10. Henrykos62

    Wyroby Pis67 & Co.

    Dziadku ani jedno ani drugie.Bo ja też przecinka nie widziałem.Chyba że je też mam coś ze wzrokiem :sad:
  11. Zgadzam się całkowicie konserwy były pasteryzowane tylko 2 razy bo szły do szybkiego spożycia.Jeden sie zawieruszył wśród przetworów i wytrzymał kilka miesięcy do dzisiaj.Z nikim się nie podzieliłem :blush: :blush: :blush:
  12. Cebulę dałem surową pokrojoną w bardzo drobną kostkę i taką dodałem do mięsa i wymieszałem wszystko razem z przyprawami i żelatyną. Do słoików i do gara.
  13. 1.sól niejod. 19g/kg 2.pieprz czar. 2g/kg 3.cebula 2szt.(pokrojona w kostkę) 4.przyp.do grila 2g/kg Dodałem 1g/kg żelatyny Soli można dać mniej ,pieprzu może być 3g/kg jak dla mnie.Przyprawa do grila nie dodam więcej. Nie peklowane na samej soli.
  14. Znalazłem dziś taki zapomniany słoiczek.produkcja 07.2012.W sam raz na dzisiejsze śniadanie.Przypomniałem sobie że mam w tel.zdjęcia z produkcji. http://images36.fotosik.pl/366/5ba74dd5c724d582m.jpg http://images48.fotosik.pl/582/9425c0521e7a87e9m.jpg http://images33.fotosik.pl/550/fed9a4c3b8d236f8m.jpg http://images46.fotosik.pl/1942/e227ab8bc3e4c807m.jpg http://images37.fotosik.pl/1949/e36753ad1ca862acm.jpg Do wykonania konserwy użyłem łopatki 5,5kg chudej i stwierdziłem że będzie za chude więc dodałem słoniny 1,5 kg.pokrojonej w kostkę. http://images47.fotosik.pl /1707/273ff36906b61c5bmed.jpg http://images44.fotosik.pl/582/07ab6ec5da1ff28emed.jpg http://images44.fotosik.pl/582/7f540666fd7880e1med.jpg http://images48.fotosik.pl/582/3d945e0aee8746f7med.jpg Konserwa była 2 razy pasteryzowana,przebywała poza lodówką przez ten czas.Żadnych zmian niekorzystnych w smaku b.dobra
  15. Henrykos62

    Wyroby Pis67 & Co.

    A czego brakowało do 6 :grin: ,bo trudno do twoich wyrobów do czegoś się doczepić
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.