Skocz do zawartości

Henrykos62

Użytkownicy
  • Postów

    215
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Świętokrzyskie

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Henrykos62

Stały uczestnik

Stały uczestnik (8/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Henrykos62

    Zapal świecę

    Dziś przeżywszy 80 lat, 60 lat w szczęśliwym związku małżeńskim odeszła moja Mama.Niech spoczywa w pokoju.
  2. Oj chyba nie. Żeby krytykować należy najpierw postawić prawidłową djagnozę :lol:
  3. Nigdy nie robiłem metki i nie jadłem Wiec jeśli mówisz że smaczna to spróbuję. To może i ja będę zaskoczony
  4. Trochę krakowskiej i ścinkowej
  5. Właściwie to sam nie wiem po co to robię.wcześniej nie wiązałem. Tym razem samą olchą,Do wędzenia używam olchy i dębu innego po prostu nie mam
  6. Tak ale już mi się marzy szynka z tłuszczykiem a nawet zrobię ze skórą.Piotrze to wszystko przez te kobiety w domu tylko myślą o ........ anie o tym co dobre,Następnym razem jak mi powiedzą ze chcą polędwice to zrobię taką ala krotoszyńska ze słoniną i skórą. :grin: :grin: :grin:
  7. Zima więc na warzywach człek nie pociągnie :grin: :grin: :grin: Wczorajsze wędzenie polędwic
  8. Henrykos62

    Mięso Mangalicy

    Kolego baraki tym razem to Ty zapędziłeś się trochę w 'kozi róg"i lekko się zamotałeś.Podawanie jakichś informacji naprędce szukanych w sieci świadczy o braku twojej wiedzy na temat konkretnie tej rasy. Takie informacje też umiemy poszukać w necie. Myślę że słowo przepraszam skierowane do kolegi niedobry78 było by na miejscu,Pytałem i ja kolegi który był na Węgrze i jego odp. na temat mangalicy nie była tak jednoznaczna jak twoja.
  9. Ja mam sosnową od kilkunastu lat Zrobił mi ją mój tato i nic się nie dzieje
  10. Henrykos62

    Wyroby Pis67 & Co.

    Dziadku ani jedno ani drugie.Bo ja też przecinka nie widziałem.Chyba że je też mam coś ze wzrokiem :sad:
  11. Zgadzam się całkowicie konserwy były pasteryzowane tylko 2 razy bo szły do szybkiego spożycia.Jeden sie zawieruszył wśród przetworów i wytrzymał kilka miesięcy do dzisiaj.Z nikim się nie podzieliłem :blush: :blush: :blush:
  12. Cebulę dałem surową pokrojoną w bardzo drobną kostkę i taką dodałem do mięsa i wymieszałem wszystko razem z przyprawami i żelatyną. Do słoików i do gara.
  13. 1.sól niejod. 19g/kg 2.pieprz czar. 2g/kg 3.cebula 2szt.(pokrojona w kostkę) 4.przyp.do grila 2g/kg Dodałem 1g/kg żelatyny Soli można dać mniej ,pieprzu może być 3g/kg jak dla mnie.Przyprawa do grila nie dodam więcej. Nie peklowane na samej soli.
  14. Znalazłem dziś taki zapomniany słoiczek.produkcja 07.2012.W sam raz na dzisiejsze śniadanie.Przypomniałem sobie że mam w tel.zdjęcia z produkcji. Do wykonania konserwy użyłem łopatki 5,5kg chudej i stwierdziłem że będzie za chude więc dodałem słoniny 1,5 kg.pokrojonej w kostkę. http://images47.fotosik.pl /1707/273ff36906b61c5bmed.jpg Konserwa była 2 razy pasteryzowana,przebywała poza lodówką przez ten czas.Żadnych zmian niekorzystnych w smaku b.dobra
  15. Henrykos62

    Wyroby Pis67 & Co.

    A czego brakowało do 6 :grin: ,bo trudno do twoich wyrobów do czegoś się doczepić
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.