Skocz do zawartości

Pepol

Użytkownicy
  • Postów

    16
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Łazy

Osiągnięcia Pepol

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witajcie, być może będzie Wam to pomocne. Ostatnio szukając w niewielkim promieniu od mojej lokalizacji ubojni (gdzie mogę kupić półtusze ze zwierząt ubijanych na miejscu) trafiłem na jedną w Pilicy. na dzień 5 stycznia mieli cenę 9,40zł/kg brutto - niestety dopiero będę się do nich wybierał, więc nie jestem w stanie nic więcej o tej ubojni napisać. Link z namiarami poniżej: http://www.cylex.pl/firmy/s%C5%82owik-a-j--rze%C5%BAnictwo-i-w%C4%99dliniarstwo--s-j--10627503.html Pozdrawiam.
  2. Pepol

    Pomagamy Anerce i Bazylowi

    Prośba o numer już poszła, a przy okazji podciągam temat. Anerka i Bazyl - pomimo, że się nie znamy (jeszcze) to musicie wiedzieć, że mocno Wam współczuje i trzymam kciuki za szybkie przywrócenie kuchni do pełnego działania. Pozdrawiam.
  3. Witam. Nie żebym się czepiał, ale na zdjęciach nie ma pokazanych kiełbasek i szynek po wędzeniu. Pierwsze zdjęcie jest bez daty i godziny, następne zdjęcia są już z datą i godziną, co wskazuje, że wędzenie jest ok. godz 9-tej. A ostatnie zdjęcie jest z godziny 6 z minutami. Więc gotowych wyrobów tak de facto nie widzimy. A mimo wszystko chętnie bym je zobaczył. Sam jestem w fazie prób i pierwszych kroków w tej bądź co bądź trudnej dziedzinie jakim są domowe wyroby - więc chętnie poznam różne podejścia do tematu. Aby przynajmniej wiedzieć czego unikać. Reasumując - bardzo chętnie zobaczę zdjęcia wyrobów PO wędzeniu. Pozdrawiam. P.S. Teraz dopatrzyłem się - że data jest inna. Dzień po dniu. Ale mimo wszystko nie widzę różnicy.
  4. Pepol

    Super Kalendarz 2012

    Witajcie. Są jeszcze możliwości nabycia kalendarzy? Pozdrawiam.
  5. Pepol

    Masło

    Henio ta ilość którą widać uzyskana została z 800g śmietany - waga uzyskanego masła to ok 200g a możesz doprecyzować "wypadnięcie" maślanki ? EAnna dzięki za wskazówki, niestety do wykorzystania przy następnym wyrobie... z tego co na zdjęciu już tylko resztka pozostała - mojej żoneczce bardzo posmakowało. Płukane owszem było ale widocznie nie dość długo i skutecznie (ale jak już wspomniałem to mój pierwszy raz z masełkiem) - skoro ze zdjęcia wyczytałaś co może być z nim nie tak. Myślę, że jak przedstawię kolejną partię to będzie już lepiej wyglądać. P.
  6. Pepol

    Masło

    Witam, czytając niniejszy temat, stwierdziłem, że można spróbować samemu zrobić masełko. Niestety nie mam możliwości zakupić typowej wiejskiej śmietanki, więc spróbowałem z kupnej sklepowej 30% Poniżej to co wyszło, próbowane będzie podczas kolacji, więc wieczorem napiszę jak wyszło smakowo. Wizualnie (jak na mój pierwszy raz) uważam, że całkiem całkiem Pozdrówka dla wszystkich P.
  7. A Dziadek jak zawsze konkretnie acz krótko. Dzieki Waszym uwagom nastepne na pewno beda juz lepiej wykonane - chociaz tym w smaku nic nie brakowalo - juz praktycznie nic nie zostalo, pozostalym domownikom bardzo smakowala. Pozdrowka i spokojnego tygodnia. P.
  8. Miro... mogłeś trochę wcześniej ocenić :wink: i poprosić gdzie będzie "wyrzucane" :grin: Niestety juz wszystko poszłoooo... wiec będziesz musiał po całym Zagłębiu poszukać :grin: Ale przy następnym wędzeniu dam Ci znać i zostawię obok wędzarki :grin: Pozdro P.
  9. Witam, również prosiłbym o rozwinięcie tego stwierdzenia. I dlaczego wysuwając jakąś tezę wskazujesz innych do jej potwierdzenia? P.
  10. Udało się więcej, to próbka reprezentacyjna Tak jak wspomniałem to pierwsze kroki - więc wszelkie uwagi mile widziane.
  11. Witam, a czy jest możliwość przesłania np w formacie PDF? lektura na zimowe wieczory w sam raz, zwłaszcza że na wiosnę chcę ruszyć z budową pieca chlebowego i grillo-wędzarni. Pozdrawiam PP.
  12. Witam, to moje pierwsze kroki na forum. Mam nadzieję, że autor niniejszego tematu nie będzie miał nic przeciwko temu, aby przedstawić własne wyroby. Niedawno wraz z ojcem i pomocą kuzyna zrobiliśmy świniobicie - a na zdjęciu to co udało się zrobić. Kiełbaska z tego co pozostało po wykrojeniu schabów oraz szynek - wędzona na gorąco. Mam nadzieje, że od dziś będę częstszym bywalcem aby doskonalić własne umiejętności. Pozdrawiam wszystkich.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.