Witaj na forum Wędzarniczej Braci

Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
Polska tradycja masarska
Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.
Subfora
![]() |
Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnięPoradnik krok po kroku. |
|
![]()
|
![]() |
Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni |
|
![]()
|
![]() |
Przedwojenne receptury masarskie |
|
![]()
|
![]() |
Tradycyjny chów zwierząt domowych |
|
![]()
|
Podpięty
[Unikat][Rok 1948] Mięso i ważniejsze przetwory z mięsaNapisany przez Maxell, 14 lut 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1957] Wstępny przerób żywca rzeźnegoNapisany przez Maxell, 16 wrz 2018 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Wiejskie wędzarnie i wędzenieNapisany przez DZIADEK, 05 sty 2008 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1890][Wyjątkowy unikat] Katechizm oględzin bydła i mięsaNapisany przez Maxell, 24 gru 2018 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1955] Zbiórka i wstępna obróbka skór zwierząt rzeźnychNapisany przez Maxell, 07 lut 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1946][Wyjątkowy materiał] Klasy i kategorie mięsa w latach 30-tych i 40-tych - uzupełnienieNapisany przez Maxell, 21 gru 2018 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1927] Jak odróżnić towar dobry od złego. Mięso i rybyNapisany przez Maxell, 10 gru 2018 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1957] Poradnik dla ogladaczy zwierząt rzeźnych i mięsaNapisany przez Maxell, 08 gru 2018 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Nostalgie] Mięsa kęsNapisany przez Maxell, 01 gru 2018 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Cech śląski] Rzeźnictwo i wędliniarstwoNapisany przez Maxell, 09 lut 2018 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[CRS][Rok 1975] Przetwórstwo mięsne. Poradnik dla pracowników zakładów masarskich spółdzielni spożywcówNapisany przez Maxell, 14 wrz 2018 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Receptury zebrane][Informacyjnie] Domowy wyrób wędlinNapisany przez Maxell, 07 sie 2018 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1945] Unikalne i ważne receptury masarskieNapisany przez Maxell, 28 maj 2018 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Tradycja IV. Wędzenie przetworów mięsnych. 1953 r.Napisany przez Maxell, 08 lip 2014 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Unikat][Rok 1935] Trzoda chlewna jako towar rzeźnyNapisany przez Maxell, 29 paź 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1973] Domowe wyroby mięsneNapisany przez Maxell, 26 lip 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1929] Podręcznik przygotowawczy do egzaminu czeladniczego w zawodzie rzeźnickim i wędliniarskimNapisany przez Maxell, 04 lip 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Domowe przetwory z mięsaNapisany przez Maxell, 28 cze 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1928] Wędliny domowe. Solenie, wędzenie i marynowanie mięsiwa.Napisany przez Maxell, 10 maj 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Co musisz wiedzieć, by zostać mistrzem masarskimNapisany przez Maxell, 09 kwi 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1952] Zbiórka odpadków poubojowychNapisany przez Maxell, 14 lut 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1955] Produkcja wędliniarskaNapisany przez Maxell, 07 lut 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Lwów rok 1917] Bicie wieprza oraz konserwacja przetworów domowych. WędzenieNapisany przez Maxell, 08 sty 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1954] Mięso i przetwory mięsne. TowaroznawstwoNapisany przez Maxell, 03 sty 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Wyjątkowy materiał] Klasy i kategorie mięsa w latach 30-tych i 40-tychNapisany przez Maxell, 18 sty 2014 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1957] Sami wyrabiamy wędlinyNapisany przez Maxell, 13 wrz 2016 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1937/38] Nauka o zawodzie dla rzeźnikówNapisany przez Maxell, 24 lut 2016 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1948] Technologia produkcji bekonuNapisany przez Maxell, 29 sty 2016 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Domowe przetwarzanie i konserwowanie mięsaNapisany przez Maxell, 24 sty 2016 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1953] Podział tusz zwierząt rzeźnych. Elementarz zadymiacza.Napisany przez Maxell, 08 sty 2016 |
|
![]()
|