Witaj na forum Wędzarniczej Braci

Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
Polska tradycja masarska
Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.
Subfora
![]() |
Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnięPoradnik krok po kroku. |
|
![]()
|
![]() |
Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni |
|
![]()
|
![]() |
Przedwojenne receptury masarskie |
|
![]()
|
![]() |
Tradycyjny chów zwierząt domowych |
|
![]()
|
![]() |
Prasowy kącik retro |
|
![]()
|
Podpięty
[Rok 1966] Tucz gęsi na wątroby.Napisany przez Maxell, 06 kwi 2021 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Ciekawe] Jak szynka z Pabianic podbiła Stany Zjednoczone?Napisany przez Maxell, 17 gru 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1933] Zagadnienia bekonowe ze stanowiska rolnictwaNapisany przez Maxell, 28 wrz 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1962][CPM] Tablice oceny jakościowej trzody chlewnej bekonowejNapisany przez Maxell, 31 lip 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1964] Surowce podstawowe w przemyśle mięsnymNapisany przez Maxell, 13 lip 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Tom 2/4][Rok 1961] Technologia przetwórstwa mięsnegoNapisany przez Maxell, 17 maj 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Tom 1/4][Rok 1960] Technologia przetwórstwa mięsnegoNapisany przez Maxell, 10 maj 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Część III][Rok 1964][Poszepczyński] Przetwórstwo mięsneNapisany przez Maxell, 08 maj 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Część II][Rok 1961][Poszepczyński] Przetwórstwo mięsneNapisany przez Maxell, 07 maj 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Część I][Rok 1963][Poszepczyński] Przetwórstwo mięsneNapisany przez Maxell, 06 maj 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Technologia mięsaNapisany przez Maxell, 20 lis 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1976] Przetwórstwo mięsa w pytaniach i odpowiedziachNapisany przez Maxell, 28 mar 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Wyjątkowy unikat][Rok 1939] Zwierzęta zatrute gazami bojowymi jako materiał rzeźnyNapisany przez Maxell, 20 mar 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Bardzo ciekawe][Rok 1931] Z przeszłości Toruńskiego Cechu Rzeźnickiego 1331 - 1931Napisany przez Maxell, 16 mar 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Hit][Rok 1937] Atlas anatomiczny zwierząt z rozkładanymi modelamiNapisany przez Maxell, 11 mar 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1916] RzeźnieNapisany przez Maxell, 01 mar 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Lektura obowiązkowa][Rok 1932] Przedsiębiorstwo rzeźnicko - wędliniarskie w świetle obowiązujących przepisów prawnychNapisany przez Maxell, 29 lut 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Unikat][Rok 1933] Materjałoznawstwo dla Szkół Dokształcających Zawodowych Rzeźniczo - WędliniarskichNapisany przez Maxell, 29 lut 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1934] Stan obecny naszych wiadomości o tłuszczach zwierzęcychNapisany przez Maxell, 28 lut 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1938] Zbiór przepisów dotyczących obrotu żywcem i mięsem według stanu na dzień 1 marca 1938 rokuNapisany przez Maxell, 19 lut 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Domowy wyrób wędlinNapisany przez Maxell, 13 lut 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Polecam][Rok 1901] Produkcja masła, serów oraz masarstwo, wędzenie, solenie mięsiwa i rybNapisany przez Maxell, 04 gru 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1930] Regulacja czasu pracy jatek mięsnychNapisany przez Maxell, 11 sie 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1865] O włosowcach (trichinach) i o sposobach ochronienia ludzi od choroby z nich powstać mogącejNapisany przez Maxell, 29 maj 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Poznańska Izba Rzemieślnicza. Protokóły egzaminów na czeladnikówNapisany przez Maxell, 04 maj 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Toruń rok 1921] Hygiena mięsa. Podręcznik dla urzędowych oględzin bydła rzeźniego i badania mięsa wraz z trychinoskopjąNapisany przez Maxell, 01 maj 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1938][Liceum Żeńskie Gospodarstwa Wiejskiego w Chyliczkach] Przetwory mięsneNapisany przez Maxell, 22 kwi 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Świąteczny prezent [Rok 1929] Udoskonalamy polską produkcję mięsną!Napisany przez Maxell, 20 kwi 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1915] Tymczasowe przepisy sanitarne wydane przez Sekcję Sanitarno-Techniczną MO w WłocławkuNapisany przez Maxell, 15 kwi 2019 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Rok 1959] Przepisy w sprawie rozbioru tusz oraz sprzedaży mięsa w detaluNapisany przez Maxell, 10 kwi 2019 |
|
![]()
|