Skocz do zawartości

Rekinek

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Willich

Osiągnięcia Rekinek

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Serdecznie dziekuje za informacje
  2. Pozdrawiam wszystkich, mam zapytanie , czy istenieje jakas regula czy tabela z ktorej mozna by bylo orietacyjnie odczytac jaka jest zaleznosc miedzy iloscia farszu na kielbase a dlugocia / gruboscia jelit?, inaczej mowiac ile metrow jelita potrzeba na 1 kg farszu w zaleznosci od grubosci.
  3. Witam, mam zapytanie dotyczace wedzenia na zimno. Pisze sie ze wyroby przed wedzeniem na cieplo musza byc w cieplej wedzarni najpierw dokladnie osuszone. Jak wyglada sprawa suszenia wyrobow przed wedzeniem na zimno??? Pozdrowienia .
  4. Witam, Bon Air- Twoja porada byla bardzo dobra. Sprobowalem w ostatnia sobote wedzic tylko suchym drewnem bukowym i powyzszego problemu juz nie mialem. Oprocz tego produkty wyszly smakowo pierwsza klasa. Jeszcze raz dziekuje za porade. :wink:
  5. Witam wszystkich, jestem nowy i jeszcze "zielony", mam pytanie do doswiadczonych zadymiaczy. Po dlugim czasie obserwowania forum, zdecydowalem sie na probe wlasnych wyrobow. Wszystko wyszlo dosc dobrze, sam bylem zaskoczony tylko wszystkie wyroby posiadaja zbyt intensywny smak dymu. Moje pytanie brzmi Co moglo byc tego powodem? Zbyt duza gestosc dymu?, rodzaj drewna uzytego do wedzenia (w tym przypadku czeresnia) lub moze cos innego?. Za porade z gory dziekuje.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.