Skocz do zawartości

rzeznik1

Użytkownicy
  • Postów

    17
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    kuźnia raciborska

Osiągnięcia rzeznik1

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Ewentualnie kupię sam motoreduktor. Jednorazowo mielę około 50-70 kg mięsa.
  2. Kupię maszynkę 32 z napędem elektrycznym, może być używana.
  3. rzeznik1

    Wybór nadziewarki.

    Witam. Chce kupić nadziewarkę ręczną minimum 7-10 litrową. Najczęściej robię frankfurterki. Do tej pory posiadam 3 litrową, sprawuje się dobrze, ale potrzebuje większą. Czy ktoś z kolegów może jakąś nadziewarkę polecić, taką już sprawdzoną, którą bez problemów można nadziewać frankfurterki. Z góry dziękuje za informacje. Pozdrawiam.
  4. rzeznik1

    Kiełbasa wileńska

    Na początku chciałbym podziękować administratorowi za założenie nowego tematu. Chce zrobić kiełbasę wileńską ale nie mogę znaleźć przepisu. Może jest ktoś na forum kto już ją robił, lub posiada przepis. Z góry dziękuje za pomoc.
  5. Witam. Kolego OLEK.P jak duża jest ta nadziewarka i skąd wzięta jest do niej przekładania? Pozdrawiam.
  6. Skąd kolega gzym wziął rurkę metalową?
  7. Widzę że kolega roger zrobił kilka DG. Może by chciał jednego sprzedać?
  8. rzeznik1

    Giełda cen mięsa

    Witam. Dziś kupiłem w Auchan Racibórz duże opakowanie styropianowe a w nim schab z/k 5 kg, karkówka z/k 3,5 kg, szynka z/k 10 kg, łopatka z/k 5,5 kg, boczek z/k z/s 5,5 kg, żeberka trójkąty 1 kg, golonko tył 1,25 kg, golonko przód 1 kg. Cena tych elementów 6,99zł za kg. A więc cena jest bardzo atrakcyjna tym bardziej że święta już za chwile. Promocyjna cena tych dużych opakowań z elementami jest chyba do 15.12.10. Pozdrawiam.
  9. rzeznik1

    Nadziewarka

    Witam. Czy ktoś wie gdzie można kupić taką przekładnię http://allegro.pl/item1012121765_nadziewarka_nierdzewna_13kg_szpryca.html
  10. rzeznik1

    Nadziewarka

    Witam. Przymierzam się do zrobienia nadziewarki ręcznej lub z napędem o pojemności około 15 litrów. Być może ktoś taką nadziewarkę robił i ma niezbędne informację, lub wie gdzie ich szukać Gdzie kupić rurę z nierdzewki, jakie przełożenie do napędu ręcznego a jakie na silnik. A może ktoś takie przełożenia robi? Dzięki za wszelkie informację.
  11. Proszę również o zdjęcia.Dzięki
  12. Dzięki za wszystkie informację. A czy ktoś ma już taboret gazowy i kocioł z parnika i parzy na tym, bo prawdopodobnie kupię i taboret i kocioł.
  13. Dzięki za podpowiedzi, ale zrodziły się następne pytania. 1. Dotychczas parze w garnku emaliowanym, ale powoli robi się za mały, a parnik jest z blachy ocynkowanej,czy może mieć to wpływ na smak? 2. Może ma ktoś taki parnik przerobiony na gaz, zamiast palenia drzewem lub węglem. Bedzię lepiej utrzymać temperaturę?
  14. Też o tym już myślałem, ale takie kotły są drogie. Myślałem o dużym garnku 50-70 litrowym.
  15. Witam . Potrzebuję zparzyć 50-60 sztuk szynek, boczków i baleronów za jednym razem. Czy ktoś parzy tyle naraz. Jeżeli ktoś tyle robi naraz to proszę o informację. Dziękuję i pozdrawiam.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.