Skocz do zawartości

monisia012

Użytkownicy
  • Postów

    8
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Warszawa

Osiągnięcia monisia012

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam, czy po wyjęciu mięsa z lodówki ( faza nasolenia ) po 10 dniach należy mięso umyc i wytrzec do sucha czy od razu nacierać pastą z przypraw? Pozdrawiam
  2. Dziękuję za wskazówkę A co z karczkiem , w nim również jest tłuszcz ?Pozdrawiam
  3. Witam serdecznie , jestem już po wykonaniu schabu oraz wołowiny. Wędlinki wyszły przepyszne , wszyscy się nimi zachwycaliśmy i zniknęły w błyskawiczny tempie. Wszystko dzięki wskazówką osób życzliwych z forum oraz samej strony wedlinydomowe.pl, za co serdecznie dziękuję ) Chciałabym teraz spróbować czegoś innego , mianowicie czy robił juz ktoś boczek wg przepisu polędwica a'la wędlina parmeńska. Jeśli tak to czy proces przygotowania jest taki sam i jaki jest efekt?? Pozdrawiam serdecznie
  4. No to fajnie , że wszystko jest ok z moim mięskiem . Oby do soboty a potem będzie wysychała
  5. Hmmm mija kolejny dzień i jak nie było płynów do odlania tak samo jest i teraz . Czy ma tak być?? Pozdrawiam
  6. Dziękuję za odpowiedz Nie wiem czy z moim mieskiem jest wszytsko ok, ponieważ od ponioedziałku leży sobie w lodówce , schabik natarłam roztartym czosnkiem z solą na 1,20 kg mieska dałam 2,5 łyżki soli ( to ok 50 g) oraz kolendrą , w osobnym pojemniku leży mięsko wołowe też natarte czosnkiem z solą, papryką oraz kolendrą. Niepokoi mnie mała ilość płyną w miesku którą trzeba zlewać. Owszem jest niewielka ilość, ale aż taka żeby ja zlewać to nie. Mieso jest wilgotne i przyprawy którymi jest spanierowane również. Czy tak ma być czy coś nie tak zrobiłam?? Pozdrawiam
  7. Hehe a tak na poważnie to wkładać z pończochą czy zdjąć ją przed włożeniem do lodówki?? Pozdrawiam
  8. Witam, skusiłam się i postanowiłam zrobić schabik ala parmeński. Schab leży w lodówce w przyprawach juz drugi dzień, po 5 dniach wyjmę go i wkładam do ponczochy na 7 dni do przewiewnego miejsca, po 7 dniach do lodówki. Moje pytanie czy po 7 dniach suszenia w przewiewnym miejscu przed włożeniem go do lodówki trzeba wyjąć go z pończochy?? Pozdrawiam serdecznie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.