Skocz do zawartości

waldi1

Użytkownicy
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    dolnośląskie

Osiągnięcia waldi1

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Zmieniłem miejsce zamieszkania i ciasno teraz trochę miejsca mało na taka bekę i piecyk więc pomyślałem może by tak dymogenerator?
  2. Nie jest to rewelacja a prowizorka ale przymiarki robię do zrobienia dymogeneratora stąd moje pytanie. http://images41.fotosik.pl/1545/58946dba4715302cm.jpg
  3. Teraz poczytałem o soli i peklosoli zrobię 50/50,mam jeszcze pytanie w zasadzie nie w tym temacie ale dotyczy tego wątku wędzić jak w przepisie Kiełbasa wielkanocna z dziczyzny a może w zimnym dymie jak w przepisie Kiełbasa Świąteczna Chefa ? Co radzicie początkującemu?
  4. Dziękuję za wskazanie właściwej drogi bo moja była nie w tę stronę co trzeba :grin: zastosuje się do wskazanego przepisu łącznie z wędzeniem.
  5. Czyli na sucho też na 3 dni do lodówki i dalej w/g przepisu dodać resztę przypraw?
  6. Jest taki przepis na forum na kiełbasę z dziczyzny kiełbasa Świąteczna Chefa .Tam autor w przepisie podaje jak zapeklować kiełbasę z dziczyzny na mokro ale dodatek soli 3 łyżeczki pektosoli na 5 kg mięsa wydał mi się przy maławy a może się mylę i tak jest dobrze?
  7. Witam,chciałbym zapeklować 10 kg mięsa z jelonka z przeznaczeniem na kiełbasę w/g tabeli wychodzi 640-680 g pektosoli na 4l wody mięso pokrojone w kostkę czas peklowania 3 dni, czy to jest wystarczająca ilość? Proszę o opinię.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.