Skocz do zawartości

tamil

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    wielkopolska

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia tamil

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam! Dziękuje za wszystkie odpowiedzi na mój post i cenne porady. Gadałem jeszcze z pasjonatem swojskich wyrobów i twierdzi że twarde jelito po uwędzeniu i gorzkawy smak może być przyczyną tego że nie wygrzałem beczki w której wędziłem. Jeszcze raz dzięki za cenne porady i Pozdrawiam
  2. Witam. Zrobiłem pierwszą polska surową, lecz nie jestem zadowolony. Problem polega na tym że jest chyba za bardzo chuda za mocno uwędziłem(wędziłem olchą 2,5 godz. ma posmak gorzkawy)i po dwóch dniach przekroiłem żeby sprawdzić co wyszło to okazało się przy krojeniu ze flak:) jest trochę twardawy. Nie wiem czy to wina że za długo wędziłem, czy jelita zamoczyłem w zbyt zimnej wodzie. Jeszcze uważam że źle ją susze bo wisi w pokoju gdzie temp. jest co najmniej 22 stopnie .Szybko wysycha i może temu zrobiła się tak szybko z wierzchu twarda? Może kos coś doradzi :)Bardzo bym prosił o poradę >pozdrawiam:) http://images44.fotosik.pl/264/b6e0e841ebaa79a8med.jpg http://images46.fotosik.pl/263/be04ac1f73c023b3med.jpg
  3. Czy do kiełbasy polskiej surowej dodaje się wody? Jeżeli ktoś ma bardzo dobry przepis na polską surową to proszę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.