Skocz do zawartości

bazyl.xx

Użytkownicy
  • Postów

    11
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    małopolska

Osiągnięcia bazyl.xx

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. bazyl.xx

    Kumpiak

    Darino, :clap: :clap: :clap: Moim skromnym zdaniem takich wyrobów (swoich własnych, domowych, zrobionych z sercem i duszą) nie da się porównać z żadnymi wyrobami ze sklepu. Nawet z tymi z "najwyższej półki"... Gratulacje Kolego :clap:
  2. bazyl.xx

    Kumpiak

    Darino, no zdradź wreszcie jaki smak? Warto było czekać? :wink:
  3. bazyl.xx

    Przywitanie

    Sylwia M., witaj :smile:
  4. bazyl.xx

    Oscypki

    Jak to przypadkiem? :???: "Przypadkiem" w sensie, że dotychczas interesowała mnie głównie tematyka mięska i wędlinek :smile: Można powiedzieć, że to dlatego, że w tym "siedzę" :grin: No a nabiał... Cóż. Nie miałem do tej pory sposobności (a może raczej potrzeby ) bawienia się w serowara. Ale przypadkiem wpadłem na ten temat i kurcze muszę przyznać, że zaczynam wsiąkać :lol: Może zrobię na spróbę jakiś serek :wink: beiot tak czy owak, wyglądają obłędnie. Podejrzewam, że jak wyglądają, tak smakują :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
  5. bazyl.xx

    Oscypki

    beiot, smakowicie wyglądają te Twoje serki :thumbsup: Mógłbyś napisać o nich coś więcej? W temacie nabiału jestem kompletnym laikiem. Czy ich smak jest zbliżony do oscypka? Przypadkiem tutaj zajrzałem, a tu takie widoki :thumbsup: :pycha: Z góry dziękuję i pozdrawiam. bazyl.xx
  6. marcus, myślę, że fotki mówią same za siebie :grin: :thumbsup: :clap:
  7. grzegorz565 kolacja dla mistrzów :clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup:
  8. Wszystkiego Najlepszego z tej okazji :smile:
  9. bazyl.xx

    Kondolencje

    [*][*][*] :sad: :sad: :sad:
  10. Witam. Mam do sprzedania dwie nowe rękawice NIROFLEX krótkie, rozmiar S (dla kobiety w sam raz :smile: ) i M. Cena 70 zł/szt. Koszty przesyłki biorę na siebie :grin: Gdyby ktoś był zainteresowany, to proszę o kontakt na prv :wink: Pozdrawiam :grin:
  11. Ten patent bazylku znam, ale dzięki :grin: Do usług o Pani... :wink:
  12. No proszę...człowiek uczy się całe życie. Zapamiętam ten patent :grin: halusia mam jeszcze lepszy "patent" na zagęszczenie kapusty zasmażanej: robimy "zasmażkę" czyli na łyżce kopiatej świetnej jakości smalcu (czytaj: na swojskim :lol: ) podsmażamy łyżkę kopiatą mąki na złoto ( to coś ma mieć konsystencję średniogęstą - gęstość regulujemy dodając albo smalcu albo mąki). Jak już nasza zasmażka uzyska pożądany złocisty kolorek, dodajemy jakieś pół szklanki zimnej wody, mieszamy i wszystko razem dodajemy do kapustki :thumbsup: Oczywiście mieszamy, aż zacznie wrzeć.
  13. ...no mnie też się tak wydaje :grin: Zwyczajnie koledze chochlik "t" zjadł... Na takim forum to nie dziwne, sam się robię głodny od samego czytania :wink: A tak serio: do kapusty dodajemy startego surowego ziemniaka i dokładnie mieszamy czekając, aż całość się zagotuje i zacznie gęstnieć :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
  14. Witam serdecznie bazyl :grin: Faktycznie jest nas dwóch :grin: Super :grin: :grin:
  15. Pierwsze słyszę , u nas w domciu zawsze pyzy były z ciemnym sosem . Kaczka , gęś lub rolada wołowa . :thumbsup: Pozdrawiam Cóż... Mnie zdecydowanie bliższa jest wersja kluch dudusia :smile: . W moim domu rodzinnym nadziewano je sezonowymi owocami (truskawkami, jagodami) albo domowymi powidłami i podawano ze słodkim sosem lub sklarowanym masłem. Naprawdę pycha :thumbsup: Pozdrawiam wszystkich Łakomczuchów :grin:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.