bendetto, Nie wszyscy pojechali na zlot Ale ci co nie pojechali muffinki robili np. Ja . W necie na jakimś blogu znalazłem taki przepis Muffinki bananowe z białą czekoladą SKŁADNIKI: mąka pszenna [2 szklanki] proszek do pieczenia [1 łyżka] (płaska) cukier [3 łyżki] sól [0.5 łyżeczki] jajka [1 szt.] (duże) mleko [1 szklanka] olej rzepakowy [0.5 szklanki] (lub tyle samo stopionej margaryny) tabliczka[ 100 gram] białej czekolady banan [4 szt.] (dojrzałe) Przygotowanie: Jak w przypadku większości muffinów najpierw mieszamy w jednej misce składniki suche: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól. Następnie w drugiej misce lekko roztrzepujemy jajko, mleko, olej tudzież masło, pokruszoną(ale niezbyt drobno) czekoladę oraz obrane ze skórki banany pokrojone w półplasterki. Następnie dodajemy mokre składniki do suchych i mieszamy niezbyt dokładnie, ale tak aby nie było widać mąki. Wylewamy masę do foremek na muffinki lub do papilotek do 2/3 wysokości foremki. Pieczemy w 200 stopniach C aż zbrązowieją(około 15-18 minut). Muffinki mają pyszny zapach bananów i lekko wilgotny środek. Najlepiej smakują na drugi dzień(o ile jakaś się uchowa;) Wykonane i są fajne Polecam