Skocz do zawartości

radi-t

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Oleśnica

Osiągnięcia radi-t

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. No i Arturze przez ciebie:) jadę jutro po mięsko na wędzenie A miałem co nieco odpocząć po przeprowadzce
  2. Niewierze że to Twój pierwszy raz z dużą szynką
  3. Nie potrafię klasyfikować mięsa , nie miałem też z tym nigdy żadnego doświadczenia mimo wszystko "szarpnę się na ten wyczyn i spróbuję zrobić te kabanosy , w miarę produkcji postaram się zrobić fotorelację , ponoć do odważnych świat należy A kiełbasę.. hmm może i tą chłopską spróbuję W razie czego będę podpytywał na forum .
  4. Wiem gdzie szukać , ale sam nie mogę się zdecydować jest taka różnorodność , bardziej chodziło mi o polecenie czegoś dobrego i prostego. no i nie wiem czy podczas peklowania dodać wszystkie przyprawy czy tylko samą sól. Co do zdjęć z wcześniejszych wędzeń , postaram się je wstawić, ale mam tylko słabej jakości robione telefonem
  5. Witam wszystkich zadymiaczy. Z pomocą tej strony i forum udało mi się przeprowadzić już trzy wędzenia . Do tej pory wędziłem boczki , szynki baleroniki i schabik . Teraz chciałbym się odważyć zrobić pierwszy raz w życiu trochę kabanosów i jakąś fajną kiełbaskę ( żona stwierdziła że całkiem mi już odbiło ). W związku z tym ze jestem początkującym zadymiaczem , mam pytanie : Czy macie jakiś prosty przepis na kabanosy i fajną kiełbasę ? Na co powinienem zwrócić uwagę przy produkcji kiełbasy a także jak peklować mięso na takie wyroby ( przed mieleniem , po itd) . Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi i rady
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.