Skocz do zawartości

w00

Użytkownicy
  • Postów

    18
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Holsworthy
  • Zainteresowania
    jak najbardziej

Osiągnięcia w00

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. w00

    schab

    wygląda znakomicie
  2. w00

    Boczek wędzony gotowany

    Oto co wyszło z mojego wędzenia ---> /viewtopic.php?p=145811&sid=167affea673f7b9694501f08603bf0d4#145811
  3. w00

    Wędzarnicza Brać w UK

    Dzięki, na pewno przeglądnę
  4. w00

    Wędzarnicza Brać w UK

    Patrzyłem właśnie na mapę użytkowników i jest tam 10 osób. Jeśli to wszyscy "ujawnieni" to trochę mało, aczkolwiek...
  5. w00

    Wędzarnicza Brać w UK

    I trochę wiedzy . :clap: :thumbsup: Pozdrawiam Daleko nie trzeba szukać
  6. w00

    Wędzarnicza Brać w UK

    Hej W sobotę odbyło się wielkie wędzenie, oto rezultaty. Było to moje drugie wędzenie. Pierwszym razem robiłem tylko kielbasę, tym razem było tego więcej. Mianowicie: schab wędzony z przepisu Maxell'a boczek wędzony gotowany z przepisu Maxell'a baleron gotowany z przepisu Maxell'a weekendowy kurczak aromatyczny z przepisu Dziadka (kurczak niestety nie został z nami do zdjęcia ) dwa rodzaje kiełbas; jedna przypiekana, druga parzona z własnego przepisu. Notatki porobione, wnioski wyciągnięte, plany na kolejne wędzenia są, wielu anglików "zarażonych" polską tradycją wędzenia. Jak dla mnie (nas), jak na początek całkiem nieźle. Wystarczy chcieć http://images35.fotosik.pl/180/8567cbd28767f463med.jpg http://images46.fotosik.pl/326/dd294305e8bc6efdmed.jpg
  7. w00

    schab

    Dlatego też zadałem to pytanie,bo inaczej Tabela mówi, a co innego przepis. Jakkolwiek jest to przepis Maxell'a, więc czekam na jego odpowiedź
  8. w00

    schab

    Dzięki, właśnie coś takiego szukałem Czyli reasumując; proporcje mieszanki peklującej są właściwe dla 2 kg mięsa i mam nie sugerować się Tabelą (w tym przypadku)
  9. w00

    schab

    Tak wiem, wiem również że to przepis podpisany przez Maxell'a a nie Dziadka, tylko jak się to ma do Tabeli peklowania? Pytam, gdyż niewiem
  10. w00

    schab

    Hej Będę robił schab wędzony z przepisu Maxell'a --> http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=84 1. Czy proporcje tam są podane na 1kg, bo z tabeli wychodzi ok 150-160g na 2 kg przy 24 h? 2. Czy jak zamienię sól+saletra na pekle, to czy nadal muszę dodać cukier? W jakim celu dodajemy cukier? Pozdrawiam
  11. w00

    Przywitanie

    No chętnie, w miarę swoich możliwości i puki co niewielkiej wiedzy :P. Najważniejsze że są chęci
  12. w00

    Wędzarnicza Brać w UK

    Hej Może dobrym pomysłem byłoby otworzenie jakiegoś poddziału dla wszystkich tych osób, i nie tylko, które mieszkają w UK. Powodów ku temu może być kilka. Sposób w jaki mięso jest rozbierane jest jest inny od tego co jest w Polsce, rożni się nieco od tego co jest w USA Składniki, których czasami brak a są w przepisach na stronie. Dostępność pewnych rzeczy. Ewentualnie chęć spotkania się i wymiany doświadczeń. Ja sam nie mam żadnego doświadczenia wędzarniczej materii. Wszystkiego uczę się z tej strony (cieszę się że mam taką możliwość). Bardzo wiele informacji można znaleźć na forum, ale nie wszystko. Natomiast to co jest na forum USA nie zawsze się pokrywa z tym co jest w UK. Ostatnio napotkałem na jakże błahy, mogłoby się wydawać, problem z solą. Nie podejrzewałem że sól soli nierówna A jednak. Pozdrawiam
  13. w00

    Przywitanie

    Witam wszystkich z Wędzarniczej Braci !!
  14. w00

    Boczek wędzony gotowany

    Podlałem troszkę zalewą, zmieniłem garnek i powinno być dobrze. Teraz tylko trzeba czekać i pilnować czy mięso z lodówki nie zaczyna samo uciekać
  15. w00

    Boczek wędzony gotowany

    Ok, zalewa zrobiona. Natomiast mięso nie jest zanurzone w niej całkowicie, 1. czy tak może być? 2. I czy ma być szczelnie przykryte, czy jest to niekonieczne?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.