Skocz do zawartości

TcM-Art

Użytkownicy
  • Postów

    13
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Oława

Osiągnięcia TcM-Art

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. w ceramiczne zaopatrza się głównie gastronomia bo są stosunkowo drogie na domowe kieszenie i potrzeby...http://www.youtube.com/watch?v=M-NPOukYri0 taki krótki film o ceramiku , kolega może wie inni mogą zobaczyć ... metalowy tez można wyszczerbić kwestia jak kto się obchodzi ze sprzętem jak wyżej koledzy pisali... ja nie jestem zielony w Gastronomi bo od dawna jestem w temacie biorąc pod uwagę że rodzinna firma zajmująca się wyposażeniem "gastronomi " od widelca przez sprzęt po projekty technologiczne zakładów... mam dostęp i kontakt ze sprzętem ... Broń Boże nie podważam autorytetu nikogo:) poprostu nie chce być ignorowany jako nowy użytkownik na portalu... Pozdrawiam Michał ps. tu jeszcze znalazłem domowy test ceramika :P
  2. witam nie wiem czy ktoś o tym wspominał bo nie doczytałem:P modne "od niedawna" noże ceramiczne cholernie ostre, wytrzymałe i nie wymagają ostrzenia... http://www.dataceramic.pl/ tu przykład... a tak ogólnie to ja polecam długie noże do filetowania łatwo nimi pokroić wędlinki na cienkie plasterki Pozdrawiam! Michał i nie przeszkadzam w kłótni "na noże"
  3. wiem, wiem :wink: pośpiech nie wskazany a cierpliwość jak najbardziej
  4. jako że jestem po technikum żywienia, to na wigilie klasowa która sobie organizowaliśmy w szkole (pracownia gastronomiczna) przygotowałem 3 tyg wcześniej zakwas buraczany na barszcz... Barszcz wyszedł miodzio malina a zakwas był tak aromatyczny że chciało się pić surowy w domu zawsze tez ja przygotowuje zakwas i nie żałuje sobie czosnku :P potem i tak się redukuje
  5. Dzięki śliczne za Rady :smile: już na PW kolega rozwiał moje wątpliwości jak by nie to że jutro święto to bym chwytał za łopatę :devil:
  6. a ja od dwóch tyg mam ślinotok :P jak oglądam te wasze wyroby... ech jestem właśnie w trakcie stawiania własnej Wędzarki :grin: i całe praktykowanie przede mną...."praktyka czyni mistrza" ale nie mogę się doczekać pierwszego mięcha z mojej wędzarki ;]
  7. jak bym znalazł to bym nie pisał :P no ale dzięki za chęci. / a jak nie moja pomysły to coś "taniego" zaproponujcie bo jak patrzyłem na ceny ceramicznych czy rur do kominków to nie fajnie cenowo to brzmi ( biedny student :P) ...
  8. Witam! jestem nowy. już kilka nocy poświęciłem na studiowanie portalu, lecz dalej mam dylemat... buduje wędzarnie z dużej beczki metalowej, mam problem z kanałem dymnym mój dylemat polega na tym że mam do wykorzystania rurę rynnową ok 110 cm długości i ok 11cm średnicy którą bym za izolował, lub ułożyć kanał z cegieł lub kostki brukowej jeszcze na moim zaopatrzeniu znajdą sie różne blachy... i teraz moje pytanie czy tak krótka i mała rura wystarczy ? czy jednak lepiej kombinować z układaniem dolotu z cegieł itd... uwzględniając wędzenie cały rok lato zima... drugie pytanie na zagranicznych portalach wyczytałem że ludzie pokrywają metalowe części farbą "do silników" odporną na wysokie temperatury czy opłaca mi się pokrywać części paleniska i beczkę taką farbą żeby tak szybko sie nie zajechała ta wędzarnia.. liczę na wasze porady , pozdrawiam Michał
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.