Skocz do zawartości

kitesurf

Użytkownicy
  • Postów

    81
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Pobiedziska

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia kitesurf

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Pokłony biję z Kwiatowej...
  2. kitesurf

    Życzenia na Nowy Rok

    Wszystkiego NAJLEPSZEGO! Pozdrawiam z WLKP a dokładniej z Pobiedzisk!
  3. :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: Pozdrawiam! Dawaj przepis na te cuda w galarecie!! Muszę zrobić na Sylwestra!
  4. kitesurf

    Wyroby Pis67 & Co.

    I właśnie taką "Polską" chcę zrobić. Dla mnie ideał? Pis67 - dawaj przepis :wink:
  5. kitesurf

    Wyczyny tomaj-a77

    Coraz bardziej się na sery nakręcam, jak oglądam takie wyroby! :clap: :wink: .
  6. O Matko Grzegorzu! Toż to majstersztyk w najlepszym wydaniu! Bardzo podoba mi się, jak pokazujesz swoje wyroby! Sztuka dla sztuki! I czasami do tego nalewkowy klimat. Coś niesamowitego! Gratuluję! I podziwiam! :clap: :clap: :clap:
  7. Hej! Powiem tak - w smaku niby ta sama ( biała z dodatkiem peklosoli ), ale biała to musi być biała, czyli na soli. I tak teraz będę robił. Jakoś mnie ta różowatość nie razi, ale... no właśnie ALE. :wink: Powiesiłem w sobotę wieczorkiem kilka kiełbas po uwędzeniu ( nie parzoną ) do obsuszenia. Właśnie zdegustowałem... PYCHA! Taka mi najbardziej smakuje - po 2-3 dniach po powieszeniu. Pozdrawiam! Michał
  8. Jezusieńku Andrzej! Na mojej ulicy wczoraj wieczorem było czuć piękny zapach chlebka - zastanawiałem się skąd. teraz już wiem :grin: . Piekny chlebuś!
  9. Opłatek już mam, ale nie próbowałem go wędzić :wink: Muszę w tym roku spróbować uwędzić dzwonko karpia - podobno smakuje prawie jak halibut! Pozdrawiam Cię Karolu! Kolejny Ziomal! Już taki ze mnie lokalny ( i nie tylko ) patriota
  10. Dzięki Ziomal z WLKP :wink: [ Dodano: Sob 10 Gru, 2011 19:45 ] No i jeszcze jeden sojusznik robienia kiełbasy z podgardlem.Tak trzymaj. :grin:Pierwsz raz robiłem z podgardlem - bo tym razem przepis na kiełbasę to trochę zmieniony przepis Andrzeja K. "kiełbasa całoroczna" - tam w przepisie było podgardle. Z tym, że podgardle z reguły ciężko jest dostać od ręki w sklepie rzeźnickim, to zamówiłem sobie właśnie " u Dobrasza ". To taki lokalny rzeźnik. Powiem tak - bardzo się cieszę, że użyłem tego w mojej kiełbasie, bo dało bardzo ciekawy smak :grin: [ Dodano: Sob 10 Gru, 2011 20:10 ] Dzięki! Pierwszy raz robiłem taką "dużą" partię! :wink:
  11. Dzięki Andrzeju! Kolego zza miedzy :wink: . Zrobiłem kiełbasę pierszy raz z dodatkiem podgardla ( od Dobrasza ) - to był strzał w 10-tkę! Genialny smak!
  12. Być może, ale nie wydaje mi się, żeby Dziadek miał czas i chęci na niezadowolenie z powodu "błędnej" nazwy danej kiełbasy. Ja wiem bardzo dobrze co to jest biała kiełbasa i jak się ją robi, bo to moja ulubiona :thumbsup: . Tym bardziej w Pyrlandii - wuchta majeranku i czosnku! Robię ją dość często i używam tylko soli zwykłej, ale tym razem sobie poeksperymentowałem troszkę. OK. Ta kiełbasa może się nazywać BIAŁA Z DODATKIEM PEKLOSOLI :grin: Nie popadajmy w paranoję hehe! W każdym razie jest bardzo smaczna! Najbardziej smakuje podczas nadziewania i kręcenia kiełbas, gdy można zrobić sobię przerwę i sparzyć Białą. Tym bardziej, jak się nie ma jeszcze nadziewarki, a jej funkcję spełnia Zelmer Diana. Ten kto nadziewał 15kg kiełbasy przez tę maszynkę, ten wie o czym mówię haha! Pozdro!
  13. Dzięki. Z reguły białą robię tylko na soli. Tym razem 15% dałem peklosoli, a 85% soli zwykłej. Ma delikatne zabarwienie rózowe, ale wg mnie w normie jeśli chodzi o białą kiełbasę. Pozdrawiam! Michał
  14. Witam serdecznie wszystkich! Przedstawiam moje wczorajsze i dzisiejsze wyroby: BIAŁA KIEŁBASA, KIEŁBASA WĘDZONA, SZYNKI ORAZ BOCZKI: http://images38.fotosik.pl/1250/54e0de809e7d184emed.jpg http://images40.fotosik.pl/1252/65d3d9964377616dmed.jpg http://images40.fotosik.pl/1252/f4120277f9574bfamed.jpg http://images45.fotosik.pl/1262/d34b8b6b0c6e7d4amed.jpg http://images45.fotosik.pl/1262/2317a344458fae8cmed.jpg http://images45.fotosik.pl/1262/a420f51604be6b9cmed.jpg http://images45.fotosik.pl/1262/7f7d728199734a8amed.jpg http://images41.fotosik.pl/1206/b9fcc858c0802c3emed.jpg http://images41.fotosik.pl/1206/97c9bb88867ebacfmed.jpg http://images38.fotosik.pl/1250/e837293bc2460c0cmed.jpg http://images50.fotosik.pl/1270/4843a3bc7e8fa72fmed.jpg
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.