Być może, ale nie wydaje mi się, żeby Dziadek miał czas i chęci na niezadowolenie z powodu "błędnej" nazwy danej kiełbasy. Ja wiem bardzo dobrze co to jest biała kiełbasa i jak się ją robi, bo to moja ulubiona :thumbsup: . Tym bardziej w Pyrlandii - wuchta majeranku i czosnku! Robię ją dość często i używam tylko soli zwykłej, ale tym razem sobie poeksperymentowałem troszkę. OK. Ta kiełbasa może się nazywać BIAŁA Z DODATKIEM PEKLOSOLI :grin:
Nie popadajmy w paranoję hehe!
W każdym razie jest bardzo smaczna! Najbardziej smakuje podczas nadziewania i kręcenia kiełbas, gdy można zrobić sobię przerwę i sparzyć Białą. Tym bardziej, jak się nie ma jeszcze nadziewarki, a jej funkcję spełnia Zelmer Diana. Ten kto nadziewał 15kg kiełbasy przez tę maszynkę, ten wie o czym mówię haha!
Pozdro!