Skocz do zawartości

Bohun767

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Stara Miłosna

Osiągnięcia Bohun767

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam czy jest może osoba ,która wykonuje pyszne(w to akurat nie wątpię) wędliny i wędzonki i chciała by na tym zarobić? jeśli tak to proszę o kontakt na priv ps najlepiej województwo mazowieckie
  2. ok dzięki wszystkim czyli już wiem co źle zrobiłem :blush: wody nie grzałem,ale dawałem przegotowaną ,a jeszcze ciepła była :blush:
  3. zapomniałem dodać ,że od razu po zalaniu poszło do lodówki
  4. Miro - wody było może jakieś 150ml więcej(nie mogłem zakryć schabu),peklosoli jak w przepisie Szczepana Bagno - temperatura solanki podczas zalewania chyba rzeczywiście było trochę nie tak,bo około 25-30 stopni(zapomniałem się)
  5. dzieki za odpowiedzi,ale to nie to mięso przed peklowaniem było ok(robiłem i jadłem roladki schabowe z niego) ps teraz jak wystygło zapach jest mniej wyczuwalny ,ale ciągle jest ps2 może źle napisałem ,że to zapach zepsutego mięsa, w każdym bądź razie zapach jest niezbyt przyjemny,chodź nie jest to fetor
  6. Witam dziś piekłem schab(kawałek 1.1 kg) peklowany na mokro sposobem kolegi Szczepana 3 dni piekłem tak jak kolega Bagno nakazał schab wyszedł soczysty-kolor też idealny,ale jest niesmaczny(ma jakiś posmak jakby zepsutego mięsa-szczegółnie z zewnątrz,wykrojony kawałek ze samego środka ma ten posmak prawie niewyczywalny i dość specyficzny,chodź delikatny zapach) co zrobiłęm źle? czy może być to wina peklosoli prymat otwartej jakieś 9 miesięcy temu? czy tego ,że dałem ciut więcej wody do peklowania? peklowanie odbywało się w temperaturze 4 stopnie pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.