Skocz do zawartości

Kiełbasa

Użytkownicy
  • Postów

    62
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Góra Kalwaria

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Kiełbasa

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Gorzej ze skórą czy bez... :grin:
  2. Witam, no własnie to mnie interesuje - niektórzy częściowo ściągają skórę inni nie - jaka jest różnica?
  3. OK - skóry nie będę jadł :lol: Małgoś bardzo dziękuję za radę - będę spał spokojnie :grin:
  4. A skóra po wędzeniu i parzeniu - zjadliwa?
  5. Cała szynka z kopytkiem w solance... [ Dodano: Pon 19 Gru, 2011 23:51 ] Ok peklowanie w skórze - ale czy przed wędzeniem ją zdjąć?
  6. Od ośmiu dni pekluję szynkę z nogą (z szynki kość wytrybowana). Takiej szynki jeszcze nie wędziłem wczesniej. Zawsze był czas aby poczytać na forum i czegoś się dowiedzieć. Tym razem zabrakło czasu - więc z marszu zrobiłem nastrzyk i do peklosoli. Dzisiaj (rychło wczas) usiadłem do czytania i co widzę - z szynek zdejmuje się skórę :blush: - dosyć logiczne ale nie pomyślałem. Pytanie co teraz - zdjąć skórę i przetrzymać jeszce chwilę w solance czy niekoniecznie. Co radzicie? :rolleyes:
  7. Dobre piwo ma dobry lakier :lol:
  8. Może znacię taż metodę na siedzącego (jak wyżej) kurczaka tylko inaczej :smile: Potrzebne piwo w puszce 0,5l, z tego wypijamy połowę, na puszkę sadzamy kuraka i do piekarnika - wychodzi miodzio :thumbsup:
  9. pokemon15, czy jest gdzieś na forum przepis na pasztet ze zdjęcia :question: Bo wiedzę jakieś ciekawe dodatki. Ja dodaję śliwke kalifornijską i pistacje, a u Ciebie widzę coś innego, ślinka cieknie :thumbsup:
  10. Zbój Madej, witam, właśnie zabieram się za Twoją Pieczeń Zbójecką - tzn. za robote - konsumpcja potem :grin:
  11. Kiełbasa

    Wyroby Pis67 & Co.

    No właśnie :smile: właśnie zająłem jakimś 25kg wkładem mięsnym i zabrałem 1/3 lodówki, KEG-u żona raczej nie zniesie :lol: [ Dodano: Sob 09 Lip, 2011 00:02 ] Trzeba będzie poczekać do zimy z czymś większym...
  12. Kiełbasa

    Wyroby Pis67 & Co.

    abratek, no tak, ale żeby peklować w tym to trzeba mieć sporą chłodnię - jeśli dobrze myślę... a beczkę rozumiem, że trzeba jakoś wyciąć od góry?
  13. Kiełbasa

    Wyroby Pis67 & Co.

    pis67, piękna noga :lol: czy możesz mi podpowiedzieć w jakim "naczyniu" ją parzyłeś :question: Pytam serio.
  14. Pinio napisał: "Witam ! Za kilka dni moje pierwsze wędzenie.Tak więc poproszę o Wasze przepisy na boczek,kiełbaskę i rybcie" arkadiusz nie wiem o co Ci chodzi, przeczytaj posty od poczatku to zauważysz, że temat o rybach jest zgodny z tematem - chociaż w kontekście chodzi tylko o przykład. Robisz tylko uwagi do wątku, ale sam nic nie wnosisz poza uwagami...
  15. roger, odpowiadam -2-3 razy dziennie bo mi się nie chce stać cały czas przy wedzarce, nie pisałem że wędzę na zimno w lecie - bo sie jest ciepło, a jaki sens - taki jak przy zimnym wędzeniu... [ Dodano: Wto 05 Lip, 2011 19:05 ] arkadiusz, nic nam się nie pomyliło, ryba to tylko przykład :wink:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.