Skocz do zawartości

g3liat

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Kraków

Osiągnięcia g3liat

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam, mam takie pytanie. W sierpniu z Korsyki przywiozłem wędliny dojrzewające kilka lasek salami i kilka małych szynek dojrzewających. Na kilku z nich (nie na wszystkich) był termin spożycia na wrzesień 2010. Czy mogę je jeszcze przetrzymać - powiedzmy do świąt? Czy nie ma obawy że zatrujemy się np. jadem kiełbasianym? Dodam jedynie że szynki nie leżą w lodówce ale wiszą w spiżarni. I inne pytanie. czy dojrzewające kiełbasy np. Kiełbasa polska dojrzewająca można przetrzymywać poza lodówką by bardziej dojrzały? Jeśli tak to ile ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.