Skocz do zawartości

Tmarg

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Anglia

Osiągnięcia Tmarg

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Tutaj mozesz kupić różne produkty internetowo w UK http://www.designasausage.com/ i jeszcze jeden http://www.sausagemaking.org/ - przesylka free
  2. Tmarg

    Wędzarnicza Brać w UK

    Już dodane :smile:
  3. Niestety nie spotkałem sie ze sprzedażą krwi suchej, nawet w sklepach internetowych brak takich ofert. W UK rolnik nie zabija sam świń tylko oddaje do ubojni i przywozi zabite, stąd problem z krwią i wnetrznościami. Rozpatrywałem kupno krwi suchej w sklepie Miro ale nie wiem czy będzie mi sie to oplacalo (koszty wysylki do teścia i pózniej do angli)
  4. Tmarg

    Wędzarnicza Brać w UK

    Witam. Jestem jak najbardziej "ZA". Mieszkam w Derdy koło Notthingham. Jestem początkującym zadymiaczem więc takie informacje gdzie kupować świnki bez pośredników , sklepy z róznymi rzeczami związanymi z masarstwem i dymieniem itp. UK rózni sie od Polski wieloma rzeczami pod tym względem. Jest dużo ciężej o niektóre produkty. Z doświadczenia wiem jak ciężko zdobyć kontakt do rolnika który sprzeda świnie osobie prywatnej. Wspólne dzialanie zaoszczędziło by wielu osobom czasu i przeszkód a możliwe że i społeczność by sie poszerzyła :wink:
  5. Witam calą społeczność "ZADYMIACZY". Jestem świeżo upieczonym SZCZĘŚLIWYM-(tego jeszcze nie wiem na pewno) posiadaczem Bradley-a 6 rack. Dopiero zaczynam swoją kariere zadymiacza. Wybór padł na Bradley-a z kilku powodów 1: Zapotrzebowanie na "swojskie" wędliny (te Angielskie nie pasuja do Polskiego podniebienia-są bez smaku robione na jedno"kopyto" , tylko kolor różny :wink: ) 2: Prawo w Anglii i sąsiedzi- mieszkam w miescie. 3: Całkowity brak dostępu do drewna -można kupić tylko na ebay i w sklepach związanych z masarnictwem ale cena jest kosmiczna. 4: Jest potrzebna tylko na użytek wlasny. Próba generalna będzie w niedziele, na początek oczywiście pójdzie kurczak z przepisu Dziadka :thumbsup: . Mam prośbe do ujatek i beiot jak mozna to prześlijcie mi na e-mail instukcje po polsku i jakieś rady praktyczne z użytkowania. Głównie jakie rodzaje wkładów do wyrobów, czy i kiedy mieszać wkłady i ogólnie tj. na ile ustawiać zadymienie itp. Na święta pójdzie pierwsza blondyneczka (w tej dziedzinie jeszcze jestem prawiczkiem :blush: ) więc chciałbym wypaść dobrze przed wymagającą komisją -żądna krwi Żoneczka i krwiopijna czwórka dzieci :grin: , prosilbym o porade co mozna z niej zrobić w jakich ilościach. Niestety kaszanka odpada-nie sprzedają krwi- prawo w Angli, brak tez flaków ale to jest do przeskoczenia kupie sztuczne, nie wiem czy będzie wątroba i inne wnętrzności.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.