Witam calą społeczność "ZADYMIACZY". Jestem świeżo upieczonym SZCZĘŚLIWYM-(tego jeszcze nie wiem na pewno) posiadaczem Bradley-a 6 rack. Dopiero zaczynam swoją kariere zadymiacza. Wybór padł na Bradley-a z kilku powodów 1: Zapotrzebowanie na "swojskie" wędliny (te Angielskie nie pasuja do Polskiego podniebienia-są bez smaku robione na jedno"kopyto" , tylko kolor różny :wink: ) 2: Prawo w Anglii i sąsiedzi- mieszkam w miescie. 3: Całkowity brak dostępu do drewna -można kupić tylko na ebay i w sklepach związanych z masarnictwem ale cena jest kosmiczna. 4: Jest potrzebna tylko na użytek wlasny. Próba generalna będzie w niedziele, na początek oczywiście pójdzie kurczak z przepisu Dziadka :thumbsup: . Mam prośbe do ujatek i beiot jak mozna to prześlijcie mi na e-mail instukcje po polsku i jakieś rady praktyczne z użytkowania. Głównie jakie rodzaje wkładów do wyrobów, czy i kiedy mieszać wkłady i ogólnie tj. na ile ustawiać zadymienie itp. Na święta pójdzie pierwsza blondyneczka (w tej dziedzinie jeszcze jestem prawiczkiem :blush: ) więc chciałbym wypaść dobrze przed wymagającą komisją -żądna krwi Żoneczka i krwiopijna czwórka dzieci :grin: , prosilbym o porade co mozna z niej zrobić w jakich ilościach. Niestety kaszanka odpada-nie sprzedają krwi- prawo w Angli, brak tez flaków ale to jest do przeskoczenia kupie sztuczne, nie wiem czy będzie wątroba i inne wnętrzności.