Skocz do zawartości

ad2222

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Tarnów

Osiągnięcia ad2222

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Wiadomo, że są dobre i złe bakterie - chciałem wyeliminować te złe, krążące w powietrzu. Tymi dobrymi zaszczepia się mięso, więc UV ich nie dosięgną - przepływowy sterylizator powietrza nie emituje światła na zewnątrz. Ale skoro nie trzeba, to nie będę się z koniem kopał Jaka wilgotność powinna być przy dojrzewaniu np antrykotu na steki? I jak ją uzyskać? zwykłym nawilżaczem, połączonym z higrometrem który będzie go włączał i wyłączał? Czy trzeba jakoś specjalnie przygotowywać mięso do dojrzewania?
  2. A ja tak z innej beczki - mam parę pytań o komorę dojrzewającą - mam lodówkę, przerobioną do temp +15, do tego mógłbym dołożyć regulator wilgotności, no i coś do sterylizacji powietrza? Oczywiście nie świecący po całej lodówce, ale przepływowy, na UV. Szukałem na forum, ale chyba nie bardzo umiem, bo nie znalazłem takich zagadnień. Mogę prosić o pomoc?
  3. Czołem, Czy komuś nie wpadła w ręce taka maszynka do kości? Potrzebuję do mielenia jedzenia dla psa - wołowe mielone kości to jak dla nas szynka prosto z wędzarni...
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.