Skocz do zawartości

wujek_miedziak

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    warszawa

Osiągnięcia wujek_miedziak

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzisiaj po godzinie 18 wylądowała już w lodówce ... z Karkówką celuje na swoje imieniny 19 stycznia ... Mam nadzieję że będzie pod co wypić
  2. Witam ... Chciałbym zebrać wszystko w jedno miejsce odnośnie próby zrobienia karkówki a'la parmeńska (nie ma to jak odrobina tłuszczyku). A więc kupiłem na próbę mały kawałek karkówki (1,1 kg) Chce go potraktować: - ok 80-100g soli - 5-6 ząbków czosnku - 15g kolendry - 5g pieprz ziołowy - 5g papryka słodka Tak potraktowany planuje trzymać około 7 dni w lodówce. Doczytałem się gdzieś wcześniej że karkówkę powinno trzymać sie ok 14 dni w II fazie. Jak sądzicie ile powinna trwać III faza ?? oraz czy waszym zdaniem wszystko gra ??
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.