Skocz do zawartości

abiesogrod

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Kontakt

  • strona WWW
    http://www.abies-ogrod.pl

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Suwałki

Osiągnięcia abiesogrod

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Co do zapachu to tak jak zepsute mięso, i już lepiła się, a kolor mięsa czerwony krwisty , miejscami ciemny już. ilość soli w sumie na oko, nie żałowalem, dodałem kolendry mielonej oraz obyspalem całą gorczycą. Suszyła się w piwnicy wilgotność umiakrowana, temperatura ok. 6 -7 stopni. Wcześniejsza suszyłem w piwnicy w sumie 1 dzien potem przerzuciłem do kuchni, aby szybciej wodę odparowała. wczesniej robilem również polędwiczkę z tym, że z świeżo zabitej świnki i robilem tak jak teraz wszystko według procedur i wyszła super , ta kupiłem na hali mięsnej na targowisku. Może nie ma żadnego znaczenia gdzie kupiłem.
  2. witam, robiłem polędwicę a la parmeńską. I fazę przeszła, natomiast przy drugiej fazie, suszenia w chlodnym przewiewnym miejscu zaczeła nieładnie pachnąć. Zepsuła się chyba;/ czy mogę jeszcze jakos uratować mięso czy już do niczego się nie nadaje? myślałem wymoczyć ją w porzadnej solance. proszę o odpowiedzi i rady, pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.