Skocz do zawartości

lion

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Olsztyn

Osiągnięcia lion

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Nic takiego się nie dzieje, sól nie "odciąga" żadnej wody. No i normalnie dodajesz lodowatą wodę przy przy wyrabianiu i wchłonie wszystko jak trzeba. Pekluje się szybciej (chociaż mięso w kostkę do peklowania na kiełbasę też się szybko pekluje, więc nie ma specjalnie różnicy). Przy zachowaniu higieny, świeżym mięsie i peklowaniu w normalnych warunkach (czyli 4 st) żadne bakterie się nie rozwiną, zwłaszcza w środowisku z solą i azotanem sodu. Robiłem tak kiełbasę i nie ma ŻADNEJ różnicy. Aczkolwiek zgodnie ze sztuką mięso wpierw się pekluje a potem mieli.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.