Skocz do zawartości

HenioHaczyk

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    kolwiek

Osiągnięcia HenioHaczyk

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Zacząłem 2dni temu robić pierwszy raz schab parmeński. Oczytałem się ile kto soli, jakiej używa skarpety itp. Za 3-4 tygodnie podzielę się uwagami, choć temat i tak przez te parę lat nieźle się rozbudował. A wracając do kolendry, bo różnie ją odbieracie i pytacie po co ona, że niby, żeby polędwica była bardziej parmeńska. Ale kolendra ma swoje szczególne miejsce, bo: - wykazuje działanie przeciwbakteryjne i grzybobójcze, - zawarty w liściach i nasionach kolendry dodecenal zabija odpowiadające za znaczną część zatruć bakterie Salmonella. Jego działanie jest dwukrotnie silniejsze niż powszechnie stosowanego antybiotyku gentamycyny. Żaden znany naturalny składnik żywności nie jest tak skuteczny, miedzy innymi dlatego stosuję się kolendrę do wyrobu mięs, a do tego gdzieś przeczytałem, że "Zwiększa ukrwienie i wrażliwość narządów płciowych, przez co pobudza płciowo" - afrodyzjak jakiś?? :tongue: Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.