Skocz do zawartości

lordbath

Użytkownicy
  • Postów

    20
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Polska

Osiągnięcia lordbath

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dziekuje za odpowiedz!
  2. Dziekuje Panowie za odpowiedz. Niestety rure juz mam Fi12 i teraz zastanawiam sie czy zostawic ja czy jednak jechac jutro po wieksza? pozdrawiam
  3. Witam, W koncu po wielu miesiacach wedzenia w prywatnej wedzarni zdecydowalem sie na budowe wlasnej. Wlasciwie wszystko jest juz gotowe ale nurtuje mnie jedno zagadnienie. Mianowicie, czy przewod dymowy moze byc wykonany z rury piecowej czarnej? (http://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/kominy-i-odprowadzanie-spalin/odprowadzenie-spalin/rura-piecowa-czarna-d110-art-met,p1127,l2032.html) Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam
  4. Kiełbaski parzymy nie gotujemy. a więc najpierw była parzona, a następnie podgrilowana:)
  5. A oto zdjęcia podgotowanej a następnie podgrilowanej tajskiej kiełbaski. Palce lizać!
  6. Trawa cytynowa, oraz szczypiorek:)
  7. Jako fan nowych snaków postanowiłem zrobić coć odmiennego. Minowicie, postanowiłem wykonać kiełbasę tajską. Oto kilka fotek z produkcji:) Ta na górze jest z czerwoną pasta curry, ta na dole jest z tajskim sosem czosnkowo-chili. Oczywiście, przypraw jest znacznie więcej:) Mam nadzieję, że dzisiaj dokończę produkcję. Pozdr
  8. ok, w takim razie, na co powinienem zmienić tą nazwę? Z góry dzięki za podpowiedź.
  9. Summa summarum, link jest z naszej strony i właśnie opisując swój wyrób wzorowałem się na niej.
  10. Arkadiuszu, oto link przedstawiający schab dojrzewający z naszego forum: http://wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1175&Itemid=4 Jako początkujący, korzystam z nazw, które mogę odnaleść na naszym forum, a tam właśnie jest taka nazwa:) Zgadzam się w 100%, że nad prezencją mielonki musze popracować, nie mniej jednak smak jest genialny. Pozdrawiam oraz dzięki za komentarz jak też uwagi
  11. A teraz już reszta obiecanych wędlin, w tym mielonki w przekroju. Mielonka numer 1 w przekroju, wieprzowa. Robiłem ją około miesiąc temu i prawdę mówiąc był to mój pierwszy wyrób. Smak bardzo dobry, a co najważniejsze 100% mięsa. Kolejne zdjęcia to mielonka z mięsa indyka. Z tej mielonki wytopiło sie troche tłuszczu z czego jestem bardzo zadowolony. Galaretka była, ale podczas robienia zdjęć nie mogłem się powstrzymać...a reszta to historia. Kolejne zdjęcia to boczek dojrzewający obsypany przyprawami. Musze przyznać, że myślałem, że nie wyjdziea tu taka miła niespodzianka. Ostatnie zdjęcia to wołowina obtoczona w przyprawach, m. in pieprzu cytrynowym oraz czosnku. W chwili obecnnej produkuje się także schab dojrzewający w obtoczce cygańskiej, wygląda zachęcająco. Swego czasu na tym forum, znalazłem przepis na schab dojrzewający z solą, pieprzem oraz cukrem. Wyszło genialnie ale zgubiłem gdzieś proporcje. Czy ktoś może pamięta ten przepis?
  12. Lol, ale pomyłka, musiałem po prostu źle zaznaczyć, co zresztą już poprawiłem:p Facet jak sie patrzy:D A teraz już z innej beczki, czy wyroby dojrzewające przechowujecie w tetrach lub tym podobnych materiałach w lodówkach czy bez?
  13. Po pierwsze, dziękuje za pozytywne komentarze oraz miłe przyjęcie:) To jest na pewno motywujące. Po drugie, dzisiaj po południu zamieszczę zdjęcia mielonki numer 1 jak też numer 2 w przekroju, plus inne wyroby. Zbig3133, czy masz na myśli, czyje są to przepisy i gdzie je znalazłem? Pozdrawiam
  14. Witam, Korzystając z okazji, chciałbym podzielić się zdjęciami swoich wyrobów. Dodam tylko, że jestem początkujący, niemniej jednak przygotowywanie wędlin, jak też innych przysamków sprawia mi ogromną frajdę. A więc na pierwszy ogień idzie Bastruma: Numer dwa to schab a'la wędliny parmeńskie: Numer trzy to mielonka, podejście pierwsze: Numer cztery, drugie podejście do wędlin parmeńskich: Wieczorem wrzucę zdjecia boczku a'la wędliny parmeńskie, wołowiny dojrzewającej w przyprawach, oraz drugiej mielonki, tym razem drobiowej. Oczywiście proszę o opinie:) Pozdrawiam
  15. kurcze, wspaniale:) ja zasypałem solą nie jodowaną i kolorku nie było:( ale boczuś prima sort, peklosol:(
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.