A teraz już reszta obiecanych wędlin, w tym mielonki w przekroju.
Mielonka numer 1 w przekroju, wieprzowa. Robiłem ją około miesiąc temu i prawdę mówiąc był to mój pierwszy wyrób. Smak bardzo dobry, a co najważniejsze 100% mięsa.
Kolejne zdjęcia to mielonka z mięsa indyka.
Z tej mielonki wytopiło sie troche tłuszczu z czego jestem bardzo zadowolony. Galaretka była, ale podczas robienia zdjęć nie mogłem się powstrzymać...a reszta to historia.
Kolejne zdjęcia to boczek dojrzewający obsypany przyprawami. Musze przyznać, że myślałem, że nie wyjdziea tu taka miła niespodzianka.
Ostatnie zdjęcia to wołowina obtoczona w przyprawach, m. in pieprzu cytrynowym oraz czosnku.
W chwili obecnnej produkuje się także schab dojrzewający w obtoczce cygańskiej, wygląda zachęcająco.
Swego czasu na tym forum, znalazłem przepis na schab dojrzewający z solą, pieprzem oraz cukrem. Wyszło genialnie ale zgubiłem gdzieś proporcje. Czy ktoś może pamięta ten przepis?