Skocz do zawartości

kristofero

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    batorow

Osiągnięcia kristofero

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. dzieki chlopaki !
  2. I jeszcze pytanie odnośnie trzymania kamionki w domu - obecna temperatura na zewnatrz około 30 stopni to nie za dużo dla kapuchy? Stoi 2 dzień - może lepiej ją przenieść do piwnicy?
  3. A właśnie - dlaczego znaczenie ma sól niejodowana?
  4. No cóż... a jest jakiś powód aby jej przed listopadem nie robić ? No właśnie nie wiedziałem czy zakrywać od razu to wieko więc pierwszą dobę miałem przykrytą ściereczką bo myślałem, że gazy muszą jakoś uchodzić. Ale to chyba nie jest konieczne - przekładać do słoików? Można ją zostawić w tej kamionce?
  5. Widzę, że temat od dawna nie ruszany, ale może znajdzie się ktoś pomocny:) Poczyniona została właśnie kiszona kapusta w 5 L kamionce (tej z gatunku hermetycznych). Mam kilka pytanek jeśli łaska: - kamionka póki co jest w kuchni - nie przykryta wieczkiem a jedynie szmatką (kapusta jest zanurzona w soku), czy należy ją "nakłuwać" już drugiego dnia? - wieczko można przyłożyć i zalać wodą dopiero gdy fermentacja ustanie?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.