Skocz do zawartości

Eugienek46

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Oświęcim

Osiągnięcia Eugienek46

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Już na spokojnie mogę napisać na 1kg mięsa na kiełbasy dałem 2 dkg saletry + 1 g tez saletry pomyliłem słoiki i nie dałem soli nic .Tak to jest porostu wypadek przy pracy ciekawe co by było jak bym się nie zorientował tyle nawozu do jedzenia Pojechałem kupiłem znów mięso bo wnuki czekają ,a dziadek rozbestwił i od nowa robie.Pozdrawiam wszystkich czytających i pośmiejcie się trochę ze mnie . :grin: :grin: :grin:
  2. Dziekuje Arkadiusz za odpowiedz....Już na spokojnie mogę napisać na 1kg mięsa na kiełbasy dałem 2 dkg saletry + 1 g tez saletry pomyliłem słoiki i nie dałem soli nic .Tak to jest porostu wypadek przy pracy ciekawe co by było jak bym się nie zorientował tyle nawozu do jedzenia Pojechałem kupiłem znów mięso bo wnuki czekają ,a dziadek rozbestwił i od nowa robie.Pozdrawiam wszystkich czytających i pośmiejcie się trochę ze mnie . :grin: :grin: :grin:
  3. To juz jest przygotowane po szarpaku do mieszania tylko zobaczylem ze mieso było takie ciemne i spróbowałem jest bez soli wiec pomyliłrem słoiki czyli radzisz wywalic skoda ale zdrowie wazniejsze Dziekuje ide rozmyslac hihih teraz [ Dodano: Pią 10 Lut, 2012 15:51 ] Juz po problemie jak mówią starzy Indianie pierwsze zdanie się liczyło i wywaliłem wszystko zdrowie wnuków i moje ważniejsze niż 5kg mięsa Dzięki za rada...Pozdrawiam
  4. Witam mam pytanie zamiast 5g saletry pomyliłem się i dodałem 5dkg saletry co mam zrobić czy wywalić wszystko czy to nie jest szkodliwe dla dzieci i dorosłych.<< wiem slepy w karty nie gra>>> ale juz sie stało Dziękuje za odpowiedz [ Dodano: Pią 10 Lut, 2012 15:22 ] aha zapomniałem dodać to ze zdenerwowania na siebie ,ze to na kiełbasy.....i już przepościłem przez szarpak....
  5. Eugienek46

    Bla, bla, bla

    Dzięki Maxell znalazłem u anerki w opisie jutro rano jadę pierwszy raz wędzić parówki na działkę zrobione w/g przepisu z forum nie dodałem mleka w proszku ,ale mam nadzieje ze to nie jest błąd? .Pozdrawiam
  6. Eugienek46

    Bla, bla, bla

    Witam mam pytanie w jakiej temperaturze trzeba wędzić parówki i jak długo oraz po zakończeniu czy schładzać powietrzem czy od razu do wody gorącej szukałem WĘDZENIE PARÓWEK i nie znalazłem z wyszukiwarki.Dziękuje
  7. Arkadiusz dzięki za poradę mam dwie szynko po ok 2 kg ile moczyć trzeba ,żeby nie stracić innych składników z zaprawy.Dziękuję
  8. Witam wszystkich i jako początkujący mam pytanie przesoliłem szyneczkę a za 2 czy 3 dni będę wędził czy mogę trochę soli pozbyć się wymoczyć np dobę w samej wodzie,lub jakiś inny sposób.Proszę o odpowiedz
  9. Eugienek46

    Przywitanie

    Witam serdecznie wszystkich jestem już starszym facetem,ale małolatem wśród tej rzeszy zadymiaczy, będę czytał i uczył się i na wstępie przepraszam jeżeli będę stawiał tzw głupie pytania.Pozdrawiam Gienek
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.