Skocz do zawartości

robpod

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    NYC

Osiągnięcia robpod

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. robpod

    Sól z soku selera

    Oddziaływanie środka peklującego na mięso polega w uproszczeniu na utracie wody i rozpuszczalnych związków chemicznych przez mięso przy równoczesnym przenikaniu soli w głąb mięsa, gdzie działa ona bakteriobójczo. Warto przy tym zauważyć, że bakterie wykazują różny stopień odporności na działanie różnych środków peklujących i ich stężenia. :-) Nie zrozumcie mnie zle. Ja chce znalezc alternatywe, Kielbase nasycona Wegeta i innymi swinstwami to sobie w sklepie moge kupic. Staram sie nie uzywac tych produktow w kuchni.
  2. robpod

    Sól z soku selera

    Dziwne, zrobilem troche reserch dzisiaj i wychodzi na to ze to prawie to samo, poniewaz i tak podczas peklowania wydzielaja sie takie same zwiazki jak w peklowaniu peksola. Stosowac: 35 gram na 11 kilo miesa (przy peklowaniu kielbasy) natural cure substitute to Sodium or Potassium Nitrite, that has the same capabilities and curing properties. tlumaczenie naturalny substytut do sody lub azotynow potasu , ma te same możliwości i właściwości utwardzania.
  3. robpod

    Sól z soku selera

    Mieszkam w Brooklyn NY dzieki za odpowiedzi. Poszukam na angielskiej stronie. Po prosu nie chcem uzywac sztucznych zeczy skoro moge naturalne. Rob
  4. robpod

    Sól z soku selera

    Czy ktos uzywal tego kiedys zamiast peklosoli. http://www.sausagemaker.com/11080celeryjuicepowder.aspx Jest to puder z soku selera zmieszany razem z morska sola Nie chce uzywac sztucznej peklosoli czy innych wyrobow. Dajcie znac co o tym myslicie. Rob' PS Mieszkam poza Polska i nawet nie mam dostepu do peklosoli.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.