Dzień dobry.
Na Forum zarejestrowałem się w około 2010 r. i czasem sobie z przyjemnością przeglądam, ale post to mój pierwszy.
I od razu z pytaniem: pekluje na sucho większą część poporcjowanego dziczka (tusza miała 30kg) i w sobotę idzie do pieca chlebowego. Pierwszy raz dzik...... Wpadłem na "genialny" pomysł, żeby może jednak zrobić go z kaszą gryczaną zamiast ziemniaków (ostatnio robiłem jagnię z ziemniakami, mięso spoko, ale ziemniaki jakieś takie wodniste się zrobiły) i mój pomysł jest taki, żeby pójść na łatwiznę i do brytfanki (na i obok mięsa) wsypać kaszę, warzywa, pokrywka i do pieca Ale gdzie nie czytam, to kasza jest gotowana wcześniej i wszystkie przepisy jakie znalazłem, dotyczą wypełnienia tuszy ugotowaną kaszą (ze smalcem, boczkiem itd) a ja mam już porcje mięsa i zastanawiam się czy mój pomysł się sprawdzi?
Pomożecie?
Dziękuję.