Skocz do zawartości

Terror

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Kontakt

  • strona WWW
    http://kopala.eu

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Wawa-Wroc

Osiągnięcia Terror

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Terror

    Rozbiór dziczyzny

    Zdarzają się pod skórą, ale nie powinny być w mięsie jako takim. Ja się z tym w każdym razie nie spotkałem, a parę dzików czy saren skórowałem i dzieliłem. Generalnie to dzik _musi_ być przebadany na obecność włośni - bez tego proponuję nie używać tuszy. Badanie kosztuje koło 20-30 PLN. Chyba, że dzik jest ze skupu - tam już powinien być przebadany
  2. Jedna uwaga na szybko: dziczyzna jest dużo chudsza niż wieprzowina i warto do kiełbas dodać trochę podgardła wieprzowego czy podobnego tłustego mięsa, żeby kiełbasa nie była za sucha i "krucha". Podobnie do pasztetów. Sama technologia jest podobna. My próbowaliśmy z róznymi proporcjami mięs, żeby familii smakowało. Oczywiście mięso samo w sobie bardzo dobre i szkoda psuć je zbyt dużymi ilościami przypraw. Złoty środek najlepiej poszukać próbując
  3. Terror

    Przywitanie

    To teraz kolej na mnie. Kończę budowę domu, zaraz po zakończeniu pojawi się wędzarnia i będzie dymione!! Jestem 3 pokoleniem powiązanym z masarstwem, również 3 powiązanym z łowiectwem, więc że tak powiem "background" jest. Dzięki temu mam już trochę doświadczenia, acz ostatnio nie dane mi było popraktywkować więc się ucieszyłem, że jakiś czas temu trafiłem na to forum. Wędzalnia będzie stała w Starej Wsi koło Nadarzyna koło Wawy :wink: Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.