Witam szanowne koleżanki i kolegów - "zadymiaczy" :grin: Jestem Mirek i takk naprawdę dopiero zaczynam swoją przygodę w świecie wędzarniczym. Na tą stronkę trafiłem całkiem przypadkowo, a samą pasją do wędzenia "zaraził" mnie mój "brat z wyboru", z którym znamy się od dziecka. Choś jestem dopiero na etapie wdrażania się w to wszystko to muszę się pochwalić, że udało mi się zrobić całkiem niezłą, prowizoryczną wędzarkę z szafy pancernej (Jak to wygląda? Chętnym mogę podesłać fotki). Odbyło się już wędzenie generalne, a nawet kilka następnych. Wszystkim, którzy degustowali moje wyroby - samkowało :thumbsup: a nawet żadne z nich sie nie "pochorowało" :tongue: (no chyba, że z przejedzenia) co tylko (muszę przyznać) zachęciło mnie do dalszych poczynań w tym kierunku. Dlatego też w przyszłym roku chciałbym pobudować profesjonalną wędzarnię. Zastanawiam sie tylko z jakiego materiału?? Mam trzy typy: kamień, cegła, drewno... Tu do was drodzy koledzy kieruję prośbę - z czego byłaby ona najlepsza?? (za wszekie rady w tym temacie, z góry dziękuję). Pozdrawiam. Mirek.