Skocz do zawartości

Kulin

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Żywiec

Osiągnięcia Kulin

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Komora już stoi, tzn. czy ścianki bez gory, użyłem pełnej cegły klinkierowej, gdzie stronę gładka dałem do środka, skleiłem to na zaprawie cement piasek w proporcji 1:2. Fugi wykonam z betonu ogniotrwałego. Zastanawiam się czy strop nad paleniskiem, moge wykonać ze zwykłego betonu ?? Pozdrawiam
  2. miro, a jak z wilgotnością cegły szamotowej w komorze grilo-wędzarnej. Myślałem o cegle szamotowej na zaprawie szamotowej - tylko czy to będzie mocne wiązanie no i ta wilgotność... Kamień chciałem przykleić na kleju elastycznym...
  3. Witam. Ja też jestem na etapie budowy wędzarni z grilem, zatrzymałem się na pierwszym poziomie, tzn. ciągle zastanawiam się z jakiego materiału wybudować komorę grilowo-wędzarniczą. Myślę o pełnej cegle szamotowej. Cały dół poniżej blatu mam wykonany ze zwykłej cegły, to planuję obłożyć kamieniem naturalnym. Tak samo chciałbym zrobić z górą, wymurować z szamotu i od zewnątrz obłożyć kamieniem naturalnym. Czy to zda egzamin ? Czy jednak wymurować z klinkieru ? ps. jakiej używwać zaprawy do komory, szamotowej, czy zwykłej zaprawy cement, piasek, woda ? Pozdrawiam
  4. Kulin

    Przywitanie

    Witam. Jestem tutaj nowiutki, własnie buduje swoją grilo-wędzarnie i mam kilka pytań, ale to nie ten wątek. Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.