Witam,
Jako poczatkujący "wędzarz" przeglądałem różnego rodzaju wędzarnie Waszego autorstwa i doszedłem do wniosku (analizując dostępność miejsca na działce), że postawię wędzarnię z szafki bhp. W chwili obecnej czekam na taką dwudrzwiową ze skupu złomu.
Przeanalizowałem również "za i przeciw" paleniska bezpośrednie i doprowadzane z boku. Pomyśalełm sobie czy uda się połączyć w szafcie bliskość paleniska z jego dobrą regulacją temperatury w komorze wędzenia.
Narysowałem taki projekcik i w związku z tym zawracam się z prośbą praktyków o wskazanie sesnosownosci rozwiazania i co ew. zmienić.
przypuszczam, że problemy pojawią z izolacją paleniska od komory - dwie przegrody z blachy nad paleniskiem?
pozdrawiam,
Michał http://images38.fotosik.pl/1605/0f301fe6642b9924med.jpg