Skocz do zawartości

cezary883

Użytkownicy
  • Postów

    13
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O cezary883

  • Urodziny 22 Sierpnia

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Ostrołęka

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia cezary883

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Ba to nowa wędzarnia... wcześniej była beczka ... teraz drewniana ... na wsad do około 80 kg osobiście testowałem na zasadzie 50 kg A było jeszcze miejsca Pozdrawiam
  2. a to kilka kolejnych moich wyrobów
  3. ta maszynka na zdjęciu służyła wyłącznie do nadziewania do mielenia zelmer 5 dym powstał z czereśni ... i dał naprawde dobry smak
  4. około 1l wody poszło
  5. i oto koncowy efekt co do smaku jak dla mnie cacy
  6. sytuacja taka ze był swiniak i trzeba było coś zrobic, no i oto powstał pomysł na kiełbaske
  7. a to wyrób uboczny
  8. mieso klasa I - 8 kg fi 12 klasa II - 4 kg fi 5 podgardle - 3 kg fi 12 wołowe - 3 kg fi 3 przyprawy : sol 18g/kg czosnek 4g/kg majeranek 1g/kg pieprz 1g/kg za pare godzine wedzenie mam nadzieje za wyjdzie
  9. W takiej sytuacji wsuń dodatkową blaszkę na dno piekarnika a blaszkę z bułeczkami możesz podnieść wyżej . no i chyba to by rozwiązało problem pieczenia sprawdzimy niebawem
  10. i co ile tego kwasku ? bo chce zrobic na dniach oscypka
  11. no własnie Pierwsze koty za płoty .... od czegoś trzeba zacząć Używałeś go ? bo wiem z doświadczenia, że u mnie użycie termoobiegu powoduje zarumienienie ciasta, a Twoje są odrobinkę za blade .. ale to nic, nie od razu trzeba umieć wszystko .. jak coś to pytaj.... czyta,j a My pomożemy Najważniejsze, że swoje i smakowało I nie zrażaj się jak coś nie wyjdzie... tylko próbuj dalej no własnie niemam termo obiegu i na dole były już mocno przypieczony a góra słabo ... ale upieram sie przy smaku
  12. myślałem ze ktoś poklepie po plecach ... i powie smakowite ... no ale masz racje trzeba poprawic strone wizualną bo smakowa jest ok
  13. pierwszy post , pierwsze bułeczki ... będą i kiełbasy no ale narazie bułeczki 500 g mąki 20 g drożdzy 8 g cukru 4 g soli 300 ml letniej wody wyrabiamy ciasto odstawiamy w ciepłym miejscu do wyrosniecia ... poczym formujemy bułeczki i do piekarnika ... 190 C na jakies 15 min w zaleznosci od piekarnika ... niestety termoobieg to podstawa
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.