Skocz do zawartości

camelki

Użytkownicy
  • Postów

    316
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Kontakt

  • strona WWW
    http://www.czteryfajery.pl/

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Al-Khobar, Arabia Saudyjska i Warszawa, Polska
  • Zainteresowania
    nurkowanie, fotografia reportażowa
  • Kącik kuchenny
    http://wedlinydomowe.pl/forum/forum/133-camelki/

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia camelki

Stały uczestnik

Stały uczestnik (8/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. camelki

    PanBoczek smakuje!

    A to nasz dzisiejszy wspólny PanaBoczkowo - Camelkowy wyrób a więcej zdjęć kulinarnych tutaj - http://pustynnyblog.wix.com/pustynnyblog#!culinary/cwvn
  2. to kiedy kolejne spotkanie ?
  3. Nam smakowała, śladu już po niej nie ma, a przy obecnych temperaturach nie mam jak zrobić kolejnej
  4. camelki

    Arabska zagadka :)

    Zapraszam do udziału w konkursie, który organizujemy we współpracy z Wydawnictwem "ZNAK" Żeby wygrać jedną z 5 książek, trzeba odpowiedzieć na kilka prostych, ale podchwytliwych pytań Pytania układała osoba, która nigdy nie była w Arabii, więc odpowiedzi można bez problemu znaleźć w Internecie Zapraszamy do udziału w konkursie "Łzy Księżniczki" http://niestatystycznypolak.blogspot.com/2015/07/zy-ksiezniczki-konkurs.html A oto nagroda http://3.bp.blogspot.com/-5RzUdVPZYTc/VbKpNKOzcZI/AAAAAAAAGRg/uPeS2ix8JLo/s400/Lzy%2Bksiezniczki.jpg
  5. Żyjemy i mamy się dobrze Kiełbaski wędzone przez Pana Boczka nam się powoli kończą
  6. Robert - no i kiedy te fotki ?
  7. Wędzona polędwica wołowa to była jedyna jadalna wędlina w Arabii
  8. A wiesz, że będę musiał spróbować Nie wpadłem na to, żeby sera zółtego dodać
  9. Placki ziemniaczane super chrupiące Składniki - na około 15-17 placków 1 kg ziemniaków1 średniej wielkości cebula lub duża garść drobno posiekanego szczypiorku3-4 łyżki mąki pszennej (ilość zależy od tego jak bardzo wodniste są ziemniaki)1 jajkosól i pieprz do smakuolej do smażeniaopcjonalnie 2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskęPrzygotowanie Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych lub grubych oczkach (w zależności od upodobań) lub zmiksować na papkę. Starte ziemniaki odcisnąć na sitku z nadmiaru soku (płyn zachować), dodać zmieloną lub startą na tarce cebulę (albo posiekany szczypiorek), mąkę ziemniaczaną, rozmącone jajko i opcjonalnie czosnek. Całość doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z płynu, który pozostał po odsączeniu ziemniaków odleć sok pozostawiając powstały na dnie osad - jest to skrobia ziemniaczana, którą należy dodać do masy na placki i całość ponownie wymieszać. Nabierać łyżką stołową i rozprowadzić na patelni niewielkie placki o grubości około 3-4 mm. Smażyć z każdej strony po 3-4 minuty na gorącym oleju do uzyskania ciemnozłotego koloru Podawać z ulubionymi dodatkami. Uwaga - można oczywiście przygotować grubsze i większe placki, ale wówczas czas smażenia będzie dłuższy i trudno jest uzyskać tak chrupiącą skórkę. Placki będą bardziej chrupiące jeśli przynajmniej połowę ziemniaków zetrzemy na tarce o grubych oczkach. http://3.bp.blogspot.com/-l3uO-ih806A/VTpqgPGigjI/AAAAAAAAF4o/eUsmObLdTrg/s1600/placki%2Bziemniaczane%2B1.jpg
  10. toć to barbarzyństwo, sernik bez rodzynków to już nie jest sernik (przynajmniej dla mnie)
  11. a ja bardzo lubię z rodzynkami
  12. Poki - Ty nie dziękuj, Ty walcz o zdrowie Młodego i wygraj tą walkę
  13. to daj znac jak zrobisz Ciekaw jestem czy to działa podobnie jak tajine
  14. piekłeś już coś w garnku rzymskim ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.