Skocz do zawartości

lukaszgliwice

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Gliwice

Osiągnięcia lukaszgliwice

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. lukaszgliwice

    Nasze wyroby

    Witam, oto efekt ostatniego wędzenia. Pozdrawiam wszystkich zadymiarzy.
  2. lukaszgliwice

    Nasze wyroby

    Dziękuje Henio
  3. lukaszgliwice

    Nasze wyroby

    Wędzonki juz gotowe Schinkenspeck to nie jest ale efekt końcowy delikatnie mówiąc zadowalający Mięsko super w smaku [ Dodano: Wto 27 Lis, 2012 07:40 ] http://images38.fotosik.pl/1861/723509ed71212ec7med.jpg [ Dodano: Wto 27 Lis, 2012 07:43 ] http://images48.fotosik.pl/509/f0618938df6fe15emed.jpg
  4. Zobaczymy co z tego będzie :grin: ale racja najważniejsze żeby smakowało. Mięso mam od znajomego rzeźnika. Robiłem w ten sposób wędzonki które pelkowałem na morko i wędziłem na gorąco wszytsko wyszło super. Zobaczymy w koncu człowiem uczy sie na błędach . Jak juz wspominałem dopiero zaczynam przygodę z wędzeniem. Za dwa tygodnie podstaram sie dodać fotki z efektu koncowego.
  5. Witam na początku chciałem dodać iż wędzonki bedę robił 3 raz w życiu. Postanowiłem róznież spróbować sił w temacie "schinkenspecka" Miesznka peklująca na 1 kg. mięsa którą zrobiłem - 30 g peklosoli - 15g cukru - 2 ząbki czosnku Tak przygotowaną mieszanką natarłem mięso w sumie 3 kg. schabu i 1 kg boczku. Teraz przez 7 dni będe peklował mięso w lodówce nie odlewając żadnych soczków z mięsa. Po tym czasie mięso zostanie wyjęte i przez 3 dni osuszane w lodówce. Wędzić bedę w zimnym dymie myśle gdzieś przez 8 godz. Zobacztmy co z tego wyjdzie.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.