Skocz do zawartości

wiolka1966

Użytkownicy
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Kwidzyn

Osiągnięcia wiolka1966

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzięki Bukop za wspaniałą fotorelację jest to muza na moje obolałe gardło . Miałam jutro przerobić 15 litrów mleka ,ale musiałam odmówić mam anginę i zapalenie strun głosowych ale twoja fotorelacja tak mnie podbudowała ,że wstałam z łóżka i nastawiałam chociaż jogurcik - jutro będę miała na śniadanie ze zmiksowaną żurawinką .
  2. Byłam dzisiaj u Mani na degustacji mozzarelli, korycińskiego z ziołami prowansalskimi i oscypka białego jeszcze nie zdążyła uwędzić i powiem Wam ,że jest mistrzynią w robieniu mozzarelli wyszła jej zaje...ta. A jakie pyszne wyrobi z mięsa robi jej mąż będę musiała chyba jeszcze kurs wędliniarski zaliczyć bo wyroby palce lizać . Teraz Mania to jest samo wystarczalna (pod względem żywności oczywiście )bo chleb upiecze , masełko zrobi i do chlebka też zrobi - GRATULACJE :clap:
  3. Wielkie dzięki Andrzejom za profesjonalne podejście do tematu . :clap: Reginko już w niedzielę po przyjeździe piekłam szarlotkę z twojego przepisu i nawet nie doczekała do ostygnięcia. Znajomi którzy przyszli na degustację serów pożarli ją gorącą prosto z blachy , sery też zniknęły w oka mgnieniu ze stołu ,że nawet nie pozostało mi nic na śniadanie . Wczoraj robiłam jogurt i aby utrzymać stałą temperaturę jogurtu wlałam go do termosu - też zgęstniał . Na sobotę zamówiłam śmietankę pasteryzowaną i będę robiła masło a Mania jak załatwi mleko to będziemy robiły mozzarellę. Wszystkim kursantom dziękuje za przemiłą atmosferę i proszę piszcie do mnie na PW o swoich poczynaniach bo jestem bardzo ciekawa. Proszę też Was o przesłanie mi (kto robił) zdjęć z przepisów bo mam nieczytelne.
  4. Jeśli chodzi o wiaderka to najlepiej podejść do najbliższej piekarni lub ciastkarni i zapytać się o wiaderka bo oni teraz wszystko robią z półproduktów ja ostatnio dostałam 5 litrowe wiaderka po marmoladzie, śmietanie, serniku , masie kakaowej bo oni to wszystko wyrzucają jedynie niektóre firmy żądają pojemniki na śmietanę na wymianę ale reszta idzie do śmietnika a są to bardzo fajne wiaderka z pokrywkami bo nadają się do peklowania mięsa i do przechowywania mleka
  5. Jeżeli ktoś nie ma transportu z okolic Iławy , Lubawy, Mławy, Działdowa mogę zabrać będę jechała z Kwidzyna
  6. Jestem nowicjuszką na tym forum też chciałabym zakupić taką płytkę jak to mogę zrobić?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.