Skocz do zawartości

MiD2006

Użytkownicy
  • Postów

    40
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O MiD2006

  • Urodziny 06.12.1988

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Łódź

Osiągnięcia MiD2006

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Ladne wyroby też muszę kielbas zroić bo jeszcze nie probowalem
  2. Zbój Madej dzięki a bez naszego forum i podpowiedzi kolegów zadymiaczy dalej byłbym w pierwszej fazie wędzonek
  3. Tego jeszcze nie potwierdzę fakt w beczce dużo lepiej, większa komora i sok który jeszcze osieka spada na glebe. W tamtej zbiera się na dnie albo na tacy i zaczyna parować. Jednak nie wędziłęm w niej jeszcze tak jak powinienem. Dla tego muszę to sprawdzić
  4. Witam wszystkich! Postanowiłem otworzyć ten temat ponieważ wiele osób poddaje się po pierwszym nieudanym razie wyrobu własnych wędlin. Nie potrafię, nie wychodzi mi, to nie jest dla mnie itd.... Chciałbym pokazać mój postęp aby był motywacją dla wszystkich początkującyhc ( ja również nim jestem ) to było moje piąte wędzenie. Najważniejsze jest aby się nie poddawać i przedewszystkim przeglącać nasze forum rozmawiać z doświadczonymi kolegami oraz próbować...próbować...próbować. Na początku gdy pierwszy raz zrobiłem swój wyrób, nie był wart polecenia. Teraz gdy posłuchałem cennych rad kolegów z forum, przeczytałem sporo artykułów i nie popełniłem tych samych błędów z poprzedniego wędzenia, znajomi proszą mnie abym uwędził im coś na święta. TAK BYŁO NA POCZĄTKU MOJEJ PRZYGODY 4 PIERWSZE ZDJĘCIA. TERAZ WĘDZONKI PREZENTUJĄ SIĘ TAK .... Zachęcam do wstawiania zdjęć swoich pierwszych wyrobów i pokazania nam swoich postępów
  5. chudziak - to szczerze mówiąc z tego nie zdawałem sobie sprawy. zwlaszcza że sporo jej już zjadłem Maad - już za późno
  6. kazior83 - jak zobaczył efekt końcowy swojego dzieła to stwierdził "będzie cygańska"
  7. Mam nadzieje ze uda mi się zdobyć sporo nowej wiedzy. Polubiłem ten temat i myślę że z czasem będzie się ta pasja u mnie rozwijała
  8. A oto wędzenie teścia - od którego zresztą złapałem bakcyla I jego polędwica cygańska
  9. Jasne że skorzystam
  10. wiesław gil ta pierwsza książka wydaje mi się najbardzoej konkretna. Patrząc tylko na okładkę akurat interesuje mnie wędzenie ryb a zwlaszcza karpii dzięki, może znajde na allegro.
  11. Oooo... Super sprawa musze z tesciem zrobic takie zawody. Golnie jego wyroby nie wychodza zle. Tylko ma swoje przekonania i nie da sobie nic powiedziec. Jak poledwica jest w srodku miekka to mu wyszla dobra. Nie wazne ze na termometrze podczas wedzwnia 90 stopni . I ze najlepiej rozpalac i suszyc sosna A jak temp. Doszla do 120 to tez nic sie nie stalo
  12. Witaj WIESLAW GIL, moze kupilem zla ksiazke jesli chodzi o calkowitego amatora. Moglbyc polecic cos lepszego? Dziadku, dziekuje za wyjasnienie :-):-) Witaj WIESLAW GIL, moze kupilem zla ksiazke jesli chodzi o calkowitego amatora. Moglbyc polecic cos lepszego?
  13. Teraz bede robił tak, ze najpierw uzyskam z drewna zar, osusze poledwice a nastepnie bede dokladal szczapy aby pokazal sie dym kontrolowany. Wczoraj wedzilem z tesciem. On ma swoje przekonania i nie da sobie nic powiedziec :-) z wedzarni zrobil parowoz. Fotki wstawie wieczorem. Ogolnie w smaku wyszla ok ale jej wyglad nie zachwyca.
  14. Świetna piwniczka. Ja też mam zamiar zrobić taka na działce. Ale kiedy to będzie....
  15. OK. Czyli popełniam kilka błędów. Jak będę wędził następnym razem to zrobie tak jak podpowiadacie. Z góry dzieki
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.