Skocz do zawartości

widan

Użytkownicy
  • Postów

    102
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O widan

  • Urodziny 10 Stycznia

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Kalisz

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia widan

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Mam do odsprzedania mieszałke około 30l i silnik z przekładnią,sprzęt prawie nówka.silnik besel , przekładnia kacperek, mam identyczną mieszałke z identyczym silnikiem, moge szczerze polecić /ostatnia fotka z czarnym silnikiem/ wystarczy dokupić przełacznik i kabel .Dla mocno zainteresowanych zostawiam nr.kont. 510 298 898
  2. Okazuje się że tych obrotów jest 14 na minute, czy nie za mało ?
  3. Nabyłem mieszałke 30 litrów z przekładnia , zapakowałem 22 kg mięcha po sam czubek i powiem że dałem rade ręcznie przemieszać ale łapki troche bolały więc nabyłem od znajomego z możliwością zwrotu silniczek z motoreduktorem . Pytanie do znawców którzy trochę kumają czy taki silnik / dane fotki tabliczki znamionowej/ da rade uciągnąć taki wsad mięsiwa ? I czy można wyliczyć z danych tej tabliczki ile ma obrotów motoreduktor ?
  4. widan

    Krew

    Pytanie do wielkich tego forum. Kupiłem dzisiaj osierdzie i krew z ubojni na kaszanke, pani w ,,okienku,, powiedziała że krew jest z soboty , dziś jest poniedziałek, czyli minęły 2-3 dni od ubicia ,,blondyny,,.Co z tym fantem zrobić , dodam że butelka była schłodzona po przyniesieniu więc gdybam że stało to gdzieś w chłodni. Czy krew ma swoją przydatność do spożycia?
  5. Dzięki JaGra za podpowiedź.
  6. Może ktoś podsunie jakiś pomysł na zrobienie oświetlenia w wędzarni. Wiadomo że po robocie mało czasu zostaje na to żeby się zająć zrobieniem chociażby kiełbachy ,,od a-do z ,, więc dymienie zaczynam po zmroku . Latanie z latarką troche uciążliwe więc może założenie stałego oświetlenia ?
  7. Ale to mięso to szynka i filet z kurczaka przygotowane na kełbase juz pokrojone w kosteczki.
  8. Sytuacja jest taka że mam zapeklowane mięso 1 dzień na sucho - 20 kg. i muszę wyjechać pilnie na tydzień. Pytanie - czy mogę wszystko wrzucić do zamrażarki i po tygodniu dwóch dopiero zrobić z tego kełbase.
  9. Napędzik jak napędzik , ale oświetlenie gdzieś u kogoś na forum widziałem w środku i myślę że mogłoby się przydać wieczorkiem przy wędzeniu jak znalazł.
  10. Wędzarnia dokończona , 2 x przemalowana lakierobejcą po zewnątrz, palenisko otynkowałem tynkiem szlachetnym , drzwi paleniska suwane na listwie, wędzarnia dymi jak lokomotywa co widac po wsadzie -spisuje sie rewelacyjnie.
  11. Powiem ci kolego że kombinowałem ze zrobieniem mojej nadziewarki /aktualny post/ i nie do końca byłem z niej zadowolony , kase która wydałem na podzespoły , na robocizne / chyba że masz swój park maszynowy/ wyszło na to samo co kupiłbyś oryginał. Wydawało mi się że zaoszczędze i że zrobiona ,,swoja-samemu,, będzie najlepsza.Szukanie , kombinowanie , proszenie się po znajomych że niby ,,za flaszke ktoś pomoże ,, - szkoda zachodu. Po zrobieniu tej mojej której masz fotki - sprzedałem ją dorzuciłem kilka stówek i mam sklepową HE......I . Teraz spełnia moje oczekiwania. Tak że przemyśl temat , ja tez myslałem że na przekór tym wszystkim którzy pisali że lepiej kupić raz drożej i mieć spokój , chciałem pokazać że się uda . Nie było to co oryginał. Pozdrawiam.
  12. Pochwale sie fotkami z wędzarni którą postawiłem , dałem rade znaleźć na działce kawałek miejsca i jest - jest prawie gotowa. Dzięki namowie kolegów zrezygnowałem z przenośnej i postawiłem kibelek.
  13. A co tu jeszcze przedstawiac , poczytaj post od początku , wszystko powiedziane.
  14. A gdzie tu te ,, bzdurne,, wiadomości. Widzę że na forum mogą się wypowiadać ci ,,wielcy,,, nie jest to tylko moje odczucie - widać to po innych postach też.
  15. Jakoś tej pomocy trudno się doczekać , każdy coś innego , uszczypliwego , a człowiek ze wsi nie musi się na ,, wielkich ,, sprawach technicznych znać.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.