Skocz do zawartości

okawango

Użytkownicy
  • Postów

    13
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Kontakt

  • strona WWW
    http://rodziewicz.ostroda.pl

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Ostróda

Osiągnięcia okawango

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. wygląda ta kiełbaska bardzo smakowicie. Gratki [ Dodano: Czw 27 Gru, 2012 21:54 ] A co to znaczy że po kilku dniach ??? bo nie bardzo kumam...
  2. Witam. Każda drogą i sposobem ale nie pocztą ani 7. Pozdrawiam
  3. no i wyszedł blok czekoladowy http://images48.fotosik.pl/539/454f503412b55ff0m.jpg
  4. Witam. Tak jak obiecałem kilka fotek Pstrągi wyszły pyszne http://images39.fotosik.pl/1883/3a24a5c6c2269f92m.jpg Śliwki nadziewane orzechami laskowymi w czekoladzie http://images33.fotosik.pl/507/e4e0533cbaf70dabm.jpg A to chatka i jej okolice na działce http://images50.fotosik.pl/1796/0b04962df77ee178m.jpg http://images42.fotosik.pl/711/54a673418be1fe14m.jpg [ Dodano: Pon 24 Gru, 2012 12:06 ] Wszystkim życzę pięknych rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia.
  5. Pysznie wygląda i pewnie smakuje wybornie. Wesołych zdrowych Świąt i smacznego ...
  6. a znalazłem jeszcze taką fotkę naszego ukochanego azylu ... http://images34.fotosik.pl/501/693394781de029cem.jpg [ Dodano: Nie 23 Gru, 2012 12:37 ] Decyzja zapadła. Dziś się zabieram za słodkości czyli blok czekoladowy i śliwki nadziewane orzechami w polewie czekoladowej ( dla mojej żonki ) a jutro wędzę pstrągi żeby były świeżutkie.
  7. ...a z której strony Ostródy...te okolice Ostródy?... jeśli wiedzieć można? :rolleyes: Mam działeczkę 2,5 ha lasu trochę zagospodarowanego od strony Olsztyna w okolicy Starych Jabłonek [ Dodano: Nie 23 Gru, 2012 12:13 ] tak mniej więcej wygląda. Trochę wędzenia trochę ogniska i pyszna zabawa z kuligiem, nartami i sankami http://images37.fotosik.pl/1904/7f7bb713723f2ecem.jpg http://images38.fotosik.pl/1889/e77498747744a403m.jpg a i suka Sherry bawi się świetnie tylko Demon musi być zamknięty bo to urwis nie od parady. 75 kg wagi i przepędzic watachę dzików nie stanowi dla niego żadnego problemu http://images49.fotosik.pl/1742/f0bee2c4557baf94m.jpg [ Dodano: Nie 23 Gru, 2012 12:14 ] Taka właśnie ta moja działeczka jest ...
  8. Cześć. Jak dla mnie też. Ja np. pekluje w zasadzie na sucho choć parę razy robiłem zalewę. Jak pekluje na sucho to nacieram mięso tylko peklasolą i to wszystko. Po tygodniu wędzę. Pycha. Dobre mięso samo w sobie jest smaczne. No i oczywiście żadnej chemii więcej. Wędzę też czystym drewnem olchowym nic więcej. No jak pani sobie zapragnie to pod koniec wędzenia dodaję 200 g owoców jałowca. Żonka lubi ten smak ja zresztą też. Pozdro [ Dodano: Nie 23 Gru, 2012 10:10 ] Dziś zabieram się za robienie słodkości. Trzymajcie kciuki
  9. Miałem inne plany wędzarni ale mistrz które mnie uczy ( 45 lat w zawodzie ) powiedział że jeżeli ma byc efektywnie to tylko takiego typu. Żadnych udziwnień czysta robota. W środku jest 110 x 110 i szyny do kijów są na wysokości ok 2 m. Wszystko. Oczywiście palę bezpośrednio pod wędzonymi. A czy to mięso czy pstrągi , kwestia temp. a ta reguluję uchylając drzwi. A to kilka z mojej wcześniejszej produkcji zaraz po wybudowaniu wędzarni http://images34.fotosik.pl/501/d15f499d309629e2m.jpg http://images45.fotosik.pl/1663/0c6cc5e59930ac85m.jpg http://images41.fotosik.pl/1885/038a2ac3597bbbf5m.jpg [ Dodano: Nie 23 Gru, 2012 00:54 ] i tak toczyła się praca http://images36.fotosik.pl/321/7b3220a96924b3c1m.jpg http://images39.fotosik.pl/1882/b5c3e7e71e95ba13m.jpg http://images33.fotosik.pl/506/4013ea90add7387bm.jpg ... [ Dodano: Nie 23 Gru, 2012 00:56 ] i kolejne http://images47.fotosik.pl/1663/c6f9d6ab66a7724am.jpg http://images46.fotosik.pl/1898/1365f58f81979483m.jpg http://images50.fotosik.pl/1796/b3fe3e913a3248d4m.jpg
  10. Cześć. Witam Wszystkich. Jestem od niedawna zarejestrowanym użytkownikiem i chciałbym przedstawić swoją pracę przed Świętami Bożego Narodzenia. Wędziłem dzisiaj tj. 22.12.2012. U mnie w lesie w okolicach Ostródy gdzie mieszkam było w czasie wędzenia - 12 st.C Miałem na początku problem z rozgrzaniem wędzarni ( która zbudowałem własnymi rękami) ale jakoś poszło i wyroby smakują wyśmienicie... Oto kilka fotek ... http://images47.fotosik.pl/1663/bdd92f39e8dfd465m.jpg http://images43.fotosik.pl/1677/665b1081ca7cbc88m.jpg http://images49.fotosik.pl/1742/454b7a7033a78db7m.jpg http://images45.fotosik.pl/1663/4a019ce74cf826b7m.jpg http://images35.fotosik.pl/1751/a05a86cdcc746b00m.jpg [ Dodano: Sob 22 Gru, 2012 22:58 ] Dzięki za radę. Na początku tak zrobiłem ale się wycofałem z tego fotosika. Teraz będzie ok [ Dodano: Sob 22 Gru, 2012 23:00 ] no to może jeszcze takie zdjątka ... http://images50.fotosik.pl/1796/957c8de94d0587ffm.jpg http://images44.fotosik.pl/538/03e803240de3b16cm.jpg http://images45.fotosik.pl/1663/faf81eba30ac1e2am.jpg
  11. Cześć. Witam Wszystkich. Jestem od niedawna zarejestrowanym użytkownikiem i chciałbym przedstawić swoją pracę przed Świętami Bożego Narodzenia. Wędziłem dzisiaj tj. 22.12.2012. U mnie w lesie w okolicach Ostródy gdzie mieszkam było w czasie wędzenia - 12 st.C Miałem na początku problem z rozgrzaniem wędzarni ( która zbudowałem własnymi rękami) ale jakoś poszło i wyroby smakują wyśmienicie... Oto kilka fotek ... Na razie mały problem. Muszę dojść jak wstawić fotki... Odezwę się chyba że ktoś pomoże
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.